Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Druhý dôchodkový pilier nezrušia: Pre konkrétnych ľudí má zmysel

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) nechce rušiť 2. pilier a nechce to urobiť ani vláda Roberta Fica (Smer-SD). V úvode šiesteho rokovacieho dňa 46. schôdze Národnej rady (NR) SR to dnes vyhlásil šéf rezortu Richter.

"Myslím si, že druhý pilier má zmysel, ale pre konkrétnu kategóriu ľudí. A to z hľadiska príjmu a veku," zdôraznil minister vo svojom záverečnom slove po ukončení diskusie k návrhu zákona, ktorým sa má otvoriť druhý pilier. Vláda podľa neho namiesto rušenia piliera volí zodpovednejšiu politiku, ktorá v prvom rade vidí ľudí, a teda sporiteľov.

Otvorením piliera tak majú podľa Richtera ľudia šancu zamyslieť sa, zhodnotiť a zodpovedne sa rozhodnúť, či v 2. pilieri zostanú, alebo nie. Diskusia k tomuto zákonu prebiehala niekoľko dní, hlasovať o ňom by sa malo dnes.

Poslanci budú v priebehu dňa rokovať o ďalších bodoch programu schôdze. Zaoberať by sa mali napríklad vládnym návrhom zákona o odpadoch, vládnym návrhom zákona o investičnej pomoci, diskutovať by mali aj o platoch verejných funkcionárov, ktorí sedia na viacerých stoličkách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu