Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cesty sú zjazdné, ale mokré: Miestami pozor na kašovitý sneh

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné. Povrch vozoviek je vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozovky ciest je prevažne mokrý, okrem vyššie položených miest, kde na cestách nižších tried je čerstvý kašovitý až utlačený sneh v hrúbke 1 - 5 cm, miestami až do hrúbky 15 cm. V oblasti Piešťan sneží a na všetkých cestách je vrstva čerstvého snehu do 2 cm. 

Povrch vozovky na horských priechodoch (HP) je prevažne mokrý až vlhký. Na priechodoch Príslop, Čertovica, Besník je kašovitý sneh do 3 cm (HP Súľová do 5 cm), Veľké Pole, Cukmantel, Vrchslatina, Herlianske Sedlo, Vernár, Makov, Podspády a Látky-Prašivá je utlačený sneh do 3 (Huty do 5 cm) a na horských priechodoch Donovaly a Grajnár je zľadovatený sneh s hrúbkou do 2 cm a Zbojská do 5 cm. Na horskom priechode Havran je čerstvý sneh do 2 cm. 

Pozor, na R2 obchvat Tornale je poľadovica! Na cestách v okresoch Spišská Nová Ves a Rožňava je vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie. 

HP Súľová a cesty II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová, II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú uzatvorené pre všetku dopravu! 
HP Zbojská je uzatvorená pre vozidlá nad 3,5 t a HP Veľké Pole a Šútovce a cesty I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a II/512 Oslany - Cerová sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m celkovej dĺžky! 

Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu a na ceste II/587 Henckovce - Petrovo a na cestách III. triedy v obvodoch Rožňava, Trenčín a Machnáč sú nutné snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 t. 
Miestami zľadovatený sneh do 3 cm sa nachádza na väčšine ciest v okrese Spišská Nová Ves a na cestách III. triedy v oblasti Bardejova, Lenártova, Bytče a Hincoviec, do 4-5 cm na cestách III. triedy v oblasti Hnúšte a Polkanovej. 

V oblasti Trenčína, Machnáča, Vrábel a Záborského je hmla s dohľadnosťou do 50 m, hmla s dohľadnosťou do 100 m je v oblasti Trebišova, Sečoviec, Kráľovského Chlmca, Zlatých Moraviec a Bánoviec n/Bebravou! 

Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na HP Šturec hrozí padanie skál na vozovku! 
Pri teplotách okolo bodu mrazu sa pri dažďových, zmiešaných a snehových zrážkach môže na vozovke vytvárať poľadovica!

Pre zlý stav vozovky je priechod Veľké Pole pre kamióny neprejazdný

Z dôvodu zlého stavu vozovky je priechod Veľké Pole pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorený. Horský priechod Kremnické Bane je v súčasnosti prejazdný, povrch vozovky je mokrý. Podľa informácií z dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest, závod Žiar nad Hronom, sú všetky cesty v regióne prejazdné. Povrch ciest I. triedy v regióne je mokrý, povrch ciest II. a III. triedy pokrýva ujazdená vrstva snehu, ktorú cestári odhŕňajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu