Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Do referenda sa vložili slovenskí raperi: Na internete zverejnili kontroverznú skladbu!

Raperi nechcú nikoho ovplyvňovať
Raperi nechcú nikoho ovplyvňovať (Zdroj: YouTube)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Februárové referendum, ktoré vzbudilo celonárodnú diskusiu a protichodné reakcie, si môže na konto pripísať ďalšiu perličku. Dvojčlenná hudobná skupina Priama Výpoveď nahrala „referendovú“ skladbu s názvom Moja mama je chlap. Obsahom nechcene nikoho uraziť, tvrdia raperi.

„Pýtam sa vás, či je to správne, veď mať dvoch otcov je nenormálne, deti nechápu, kde sa stala chyba, mamina láska celý život chýba,“ spievajú v refréne svojej novej skladby liptovsko-mikulášski hudobníci, ktorí si hovoria Priama Výpoveď. V texte hovoria o rodičoch rovnakého pohlavia ako o chybe, ktorá má na vývoj osobnosti detí zničujúci vplyv. Ľudí vyzývajú, aby podporili blížiace sa referendum o rodine.

Prvý menzes, puberta, sexualita a „dve buzny“, ktoré „si hladia svoje oné“, kritizujú raperi v skladbe. „Všade v našom okolí sa stále rozoberala táto téma, že chcú na Slovensku povoliť sobáše homosexuálnych párov adopcie detí do takýchto rodín a tak podobne. Všetci ľudia, s ktorými sa stretávame, a aj naši priatelia, sú jednoznačne proti tomu, tak nás napadlo vyjadriť sa prostredníctvom hudby a poukázať na možné následky. Skladbou nechceme nikoho ovplyvňovať a budeme radi, keď si každý zahlasuje za to svoje presvedčenie, ale nám osobne sa to nepáči,“ komentovali svoju skladbu mladí hudobníci. „Tému sme sa snažili poňať s humorom, a zároveň opísať pocity detí adoptovaných do homosexuálnych rodín a situácie v ich živote, s ktorými sa môžu, ale aj nemusia stretnúť,“ dodali.

Moja mama je chlap

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu