Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci prehovorili: Toto si myslíme o referende o rodine!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Máloktorá téma súčasnosti tak veľmi rozdelila Slovensko ako práve nadchádzajúce referendum o rodine, ktoré sa koná 7. februára. Môžu tvoriť homosexuáli rodinu, majú právo si adoptovať deti? Pýtali sme sa vás v ankete a tu sú vaše názory!

"Rodina je mama - tato, nie mama - mama, alebo tato - tato. Nech si žijú, ale nech to nenazývajú rodina."

Radšej tyran ako gay?

"Tak ste všetci za "tradičnú" rodinu matka a otec, že vám unikol jeden menší detail. Radšej normálne fungujúcu rodinu a pokojne rovnakého pohlavia, ako napríklad tyran otec, matka alkoholička, otec, ktorý pohlavne zneužíva vlastné deti, matka, ktorá porodí, ale sa nestará a podobne. Alebo sa budeme tváriť, aké úžasné rodiny máme naokolo, všetci si krásne a svorne nažívajú. Ďalšia veľmi podstatná vec - človek sa narodí ako lesba alebo gay, nie je to prenosná choroba, ani ju nedostanete v rodine s takýmto človekom, ani v kine, keď budete sedieť vedľa lesby, o ktorej to nebudete vedieť. Ale hlavne že sa budeme pozerať na rodičov, čo týrajú svoje deti, na kňzov, čo deti zneužívajú, ale veď nevadí, hlavne, že budeme bojovať za tradičnú rodinu. A všetkých inak orientovaných rýchlo radšej ukameňujme, aby nedajbože nevychovali z dieťaťa slušného človeka. Choré, choré a ešte raz choré. Mnohí by ste si najprv mali pozametať pred vlastným prahom."

"3x áno"

"Nepôjdem, lebo môj názor je, ži a nechaj žiť. Peniaze mohli ísť radšej do zdravotníctva."

"Radšej by som vyrastal v rodine Eltona Johna, ako v tejto zas*anej zlodejskej zaostalej krajine plnej ultrakonzervatívnych ovečiek, ktoré sa hádajú kôli gayom a se*ú na to, že sa tu rozkrádajú denne milióny. Prečo sa nevyhlási referendum o trestnoprávnej zodpovednosti ústavných a verejných činitelov, exekútorov a sudcov? To by bola iná účasť, ako na tomto paškvile od bigotných pedofilných farárikov."

Anička vs. Jožo

"Anička, ako sa volá tvoja maminka? Jožo! Toto je podľa vás normálne?!

"Šiel by som,no zabudli tam doložiť otázku či "súhlasíte s tým, aby kňazi obchytkávali vaše deti". Toto ale asi nechcú vedieť."

"Radšej dvoch otcov alebo mamy, ako v pri**banej rodine, kde foter mláti matku a nemajú čo do huby."

"Zbytočne vyhodené peniaze!"

"Radšej budem mať dve mamy, ako sám v decáku"

"Nejdem. Ale ak by som šla, tak by som dala 3x nie."

"Bolo snáď nejaké referendum, keď sa príroda rozhodla dať deti opačným pohlaviam? Nie. Nech si žijú spolu, fajn, ale vy chcete hlasovať nie proti spoločnosti alebo pre ňu, ale proti prírode! Je to choré a zvrátené! Určite sa zúčastním hlasovania!

"Môj názor? Treba riešiť podstatnejšie veci a problémy!"

Čo ak sa vaše dieťa prizná, že je iné?

"Samozrejme, že aj medzi homosexuálmi alebo lesbami môžu byť tyrani. Ja len žasnem, ako ste tu všetci prepos*atí z toho, že niekto môže byť iný ako vy. Vaše dieťa tiež raz môže prísť za vami s tým, že je inak orientované. Potom čo? Vyrazíte ho z domu? Vyhostíte z krajiny? Potom ste ako rodičia niekde urobili chybu, nie? Lebo keď môže dieťa "odpozerať" žitie dvoch ľudí rovnakého pohlavia a tak sa stať gayom alebo lesbou, prečo neodpozeralo žitie dvoch ľudí opačného pohlavia? Ako je možné, že homosexuál je niekto, kto vyrástol v tradičnej rodine? Podotýkam, že som vydatá a mám dve deti, ak by niekto chcel na mňa útočiť, že sa zastávam iných. V prvom rade ich rešpektujem. Rovnako ako rešpektujem človeka bez nohy, človeka s rakovinou, človeka s Downovým syndrómom a podobne. Pretože aj títo ľudia sú niečím iní. A predmetné referendum je len zbytočná vec a kopec peňazí, ktoré by bolo potrebné využiť niekde úplne inde."

"Podľa mňa je rodina o láske a podpore a nie o pohlaví. Decáky sú plné detí, ktoré by dali všetko za to k niekomu patriť a väčšina povie, že mať dve mamičky alebo oteckov je určite lepšie ako nemať nikoho. A pozrime sa na naše klasické rodiny. Mnohé z nich sú nefunkčné a deti sú týrané alebo zanedbávané. Radšej by sa mali riešiť dôležitejšie veci - ako pomôcť rodine po finančnej stránke, alebo ochranu detí pred týraním. Je to obyčajné chrapúňstvo odopierať právo na rodinu!"

"Nemám nič proti homosexuálom, ale základy rodiny, si myslím, že sú jasné. A to je muž a žena, ne Robko a Robko!"

"Je to choré a zvrátené, aby spolu žili osoby rovnakého pohlavia a ešte deti? Nie!"

Prezident, zaplať!

"Nech to prezident zaplatí, lebo je to zbytočnosť, ktorú on schválil. Asi nepozná ústavu, kde sa píše, že manželstvo môže uzavrieť len jedna žena a jeden muž. Čo už je na tomto niekomu nejasné?"

"A ďalšie referendum rodiny by malo byť, aby sa dievčatá vydávali ako panny, slobodné matky budú nosiť veľké písmeno A, slobodní chlapi po 26-tke žijúci u rodičov budú ťahaní na dereš! A samozrejme bude povinnosť žien odovzdávať deti do detských domovov, aby si černokňažníci mali na kom vybíjať zlosť."

"Referendum je nástrojom priamej demokracie a ja mám právo vyjadriť svoj názor, preto sa ho zúčastním. Aj keď si myslím, že je to zbytočné pútanie pozornosti na otázku homosexuality. Podľa mňa by všetko malo zostať tak, ako to je teraz. Som jednoznačne za tradičnú rodinu. Zákonný stav ostane po referende aj tak nezmenený, takže referendum nič nerieši, ale určite netreba zaujať pasívny postoj."

Predsudky zakomplexovaných ľudí

"Bojkotujem. To referendum je založené na predsudkoch zakomplexovaných ľudí a nie na realite a zdravom rozume. Keď chceli bojovať za rodinu, mali bojovať proti alkoholu, týraniu a chudobe a nie proti tomu, ak chcú dvaja milujúci sa ľudia (hoci aj rovnakého pohlavia) dať svoju lásku aj niekomu tretiemu a vytvoriť spolu rodinu."

"Chodťe už LGBTI aktivisti do péčka. Nik vás nejde strieľať, nedajbože vešať, alebo kefovať. Jednoducho rodina je muž, žena, dieťa. Ak chcete deti, prekonajte odpor a šup šup tr*kať s bio-protikusom. Čo sa týka príspevkov typu deti v detskom domove, deti v rodinách alkoholikov, kde je napísané, že v onakvom partnerstve sa nebudú hádať, mlátiť deti atď.? Toto je problém sociálneho charateru a je silná pravda, že vláda by sa mala konečne tvrdo a zodpovedne zaoberať sociálnou situláciou svojich občanov a mala by vytvárať také prostredie, ktoré bude vhodné a žičlivé na výchovu detí. Ja viem, chcel by som veľa."

Treba zastaviť túto zvrátenosť!

"Čo vám už ľudia všetkým j**e? Čo môže byť viac ako mama a tato? Práve mladá generácia má zastaviť túto zvrátenú grcanicu a vrátiť sa späť k tradičným hodnotám, má stopnúť toto celosvetové šialenstvo. Toto je proti prírode a príroda je, vážení, najviac!"

"Prečo Boh stvoril muža a ženu a nie muža a muža, alebo dve ženy?"

"Aký je rozdiel, keď dcéru vychovávajú dve termosky, alebo keď ju vychovávajú mama a stará mama? Stále sú to dve ženy! Aký je rozdiel, keď syna vychovávajú dvaja spermohlti, alebo keď ho vychováva otec a starý otec? Stále sú to dvaja muži? Ja v tom žiadny rozdiel nevidím. Vy áno?"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu