Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pobúrená SNS: Nesrovnal na post primátora Bratislavy nedorástol!

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenská národná strana protestuje proti rozhodnutiu primátora Bratislavy Iva Nesrovnala neumožniť pohreb spisovateľa Drahoslava Machalu v dolnej časti bratislavského cintorína Slávičie údolie.

Smútočné zhromaždenie bolo pobúrené rozhodnutím primátora mesta Bratislava, ktorý nepovolil pochovanie zosnulého v dolnom sektore bratislavského cintorína v Slávičom údolí s odôvodnením, že nejde o významnú osobnosť Slovenska a že vraj menovaný bol kontroverzný," vyhlásil podpredseda SNS Anton Hrnko s tým, že s takýmto rozhodnutím sa jeho strana "nikdy nezmieri". 

SNS upozorňuje slovenskú a najmä bratislavskú verejnosť, že v priebehu krátkeho času je to už druhé svojvoľné a neospravedlniteľné rozhodnutie novozvoleného bratislavského primátora. Predtým podľa zástupcov strany nedal zahrať slovenskú štátnu hymnu na privítanie nového roka 2015. "Tým dáva najavo, že na svoj úrad nedorástol, že si neváži slovenskú štátnosť a ani ľudí, ktorí sa o ňu zaslúžili," vyhlásil Hrnko na margo Nesrovnalovho rozhodnutia nepovoliť Machalovi pohreb v dolnom sektore cintorína.

Hlavné mesto sa však bráni. Podľa jeho hovorkyne Ivany Skokanovej rodinu Machalu informovalo, že nemôže vyhovieť ich žiadosti pochovať zosnulého medzi významnými osobnosťami na cintoríne Slávičie údolie. "Žiadosť totiž nespĺňala zásady pochovávania na bratislavských pohrebiskách v častiach vyhradených pre významné osobnosti," spresnila Skokanová. 

Hrnko si myslí, že ani smrť nie je dostatočná na to, aby sa zabudlo na ľudské zloby a pristúpilo sa k hodnoteniu človeka podľa jeho skutočných zásluh. "Nie vykonštruovaných politických kritérií a osobných zaští," podotkol. Posledná rozlúčka so spisovateľom a novinárom Drahoslavom Machalom sa konala za účasti verejnosti v stredu 7. januára v evanjelickom kostole v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu