Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kvôli chladnému počasiu platí výstraha: Pozor na snehové jazyky a záveje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA – Na niektorých miestach Slovenska sneží, fúka silný vietor a tvoria sa aj snehové jazyky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes do 22.00 h výstrahu 1. stupňa pred snežením, ktorá platí pre okresy Dolný Kubín, Námestovo, Žilina, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Bytča, Považská Bystrica a Púchov.

Meteorológovia tu očakávajú výskyt sneženia, pri ktorom napadne ojedinele 10-20 centimetrov nového snehu. To predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb osôb. SHMÚ vydal taktiež výstrahu 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi, ktorá platí do utorka (6.1.) pre časť západného, stredného a východného Slovenska. Tu predpokladá miestami tvorbu snehových jazykov a závejov, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Pre stredné, časť západného i východného Slovenska platí do utorka obeda výstraha 1. stupňa pred vetrom. Ten môže na hrebeňoch hôr krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 20-28 m/s. O stupeň vyššiu výstrahu pred silným vetrom, ktorá potrvá do utorka obeda, vydal SHMÚ pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín a Dolný Kubín. Tu na hrebeňoch Tatier očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25-35 m/s.

Na Zadunajsku uzatvorili kvôli sneženiu cesty pre autá nad 7,5 tony

Na viacerých miestach Maďarska komplikuje dnes cestnú premávku sneženie. Na Zadunajsku nepúšťali popoludní na niektoré cesty vozidlá s hmotnosťou nad 7,5 tony, informovala agentúra MTI. Ťažké vozidlá nesmú jazdiť kvôli silnému sneženiu na štátnej ceste číslo 82 v oblasti Veszprémvarsányu smerom od Györu. V Bakonyskom pohorí pri meste Csesznek bránili premávke kamióny, ktoré uviazli na zľadovatenej ceste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu