Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Situácia vôbec nie je ružová: Pozrite sa, koľko Slovákov je v hmotnej núdzi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dávky v hmotnej núdzi na konci novembra tohto roka na Slovensku dostávalo 145,9 tis. osôb. Oproti koncu októbra išlo o pokles o 3 tisíc ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 37,7 tisíca. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 294,8 tisíc osôb, čo je 5,44 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

V porovnaní s októbrom tak podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov minulý mesiac klesol o 0,09 percentuálneho bodu, medziročne o 1,14 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci novembra už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo o 8,4 tis. ľudí, čo tvorí 20,79 % z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu minulého mesiaca 17 tis. ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 20,10 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo 17,24 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá takmer 10,9 tis. sociálne odkázaným osobám. 

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je v bratislavských okresoch. Na konci minulého mesiaca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,37 % po 0,77 % ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo na konci novembra v hmotnej núdzi 0,58 % obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu