Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SHMÚ varuje: Toto vám môže pokaziť víkend!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na silný vietor, ktorý môže v sobotu (20.12.) a v nedeľu (21.12.) zasiahnuť severné a časť stredného i východného Slovenska. SHMÚ pre túto oblasť vydal výstrahu 1. a 2. stupňa.

Prvý stupeň výstrahy platí pre okresy Žiar nad Hronom, Prievidza, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok, Stará Ľubovňa, do nedele 18.00 h. Meteorológovia prechodne očakávajú na týchto miestach, na hrebeňoch hôr, výskyt vetra, ktorý krátkodobo v nárazoch dosiahne rýchlosť 17-25 m/s. Táto rýchlosť znamená podľa SHMÚ potenciálne riziko pre ľudské aktivity, ale v danej ročnej dobe je bežná.

Druhý stupeň výstrahy platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno, Banská Bystrica a Turčianske Teplice do nedele 18.00 h. Meteorológovia tu očakávajú na hrebeňoch hôr, nad pásmom lesa, výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20-30 m/s. Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, v danej ročnej dobe a oblasti je však nadpriemerná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu