Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Ľadová nádhera v Košiciach: FOTO umenia, aké sa len tak nevidí!

Ľadová nádhera v centre Košíc. Zobraziť galériu (15)
Ľadová nádhera v centre Košíc. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Ako v ľadovej rozprávke sa cítite v parku so spievajúcou fontánou v centre Košíc. Ľadové sochy sú už piatykrát súčasťou Košických rozprávkových Vianoc. Majstri z Čiech, Poľska, Maďarska a Slovenska priamo na mieste vytvárajú nádherné umelecké diela. Žiaľ, krásne sochy nemajú dlhú životnosť.

Už pozorovať ľadových sochárov pri práci je úžasným zážitkom. Chlapi s motorovými pílami a dlátami osekávali 120 kilové bloky ľadu, až sa z nich stali jemné opracované, nádherné rozprávkové bytosti. Ich krása vynikne najmä večer, keď sú magicky osvetlené. Krásna princezná Elsa z rozprávky Frozen, Elf, veselá Máša z rozprávky Máša a medveď a tiež veľkolepý ľadový bar s témou čarovného zámku.

Ľadová nádhera v centre
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nechýba ani originálna vianočná ľadová stena s vianočným škriatkom, ktoré slúži ako fotoateliér. Odfotiť a posedieť si môžete aj v majestátnom ľadovom kráľovskom kresle. Samozrejme, vysedávať v ňom dlho nemôžete, pretože napriek plusovým teplotám zimu pocítite. Práve počasie môže významne skrátiť životnosť nádherných umeleckých ľadových diel. Denné teploty v Košiciach sa totiž pohybujú okolo 10 stupňov a nemrzne ani v noci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu