Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Potápajúca sa loď na Dunaji je vraj stabilizovaná: Pokúsime sa s tým niečo urobiť

Nákladné plavidlo Trias uviazlo na Dunaji pri obci Mužľa, neďaleko Štúrova
Nákladné plavidlo Trias uviazlo na Dunaji pri obci Mužľa, neďaleko Štúrova (Zdroj: TASR)

ŠTÚROVO – Loď, ktorá uviazla na Dunaji pri obci Mužľa, neďaleko Štúrova, je stabilizovaná nad hladinou. Hasiči majú v pohotovosti čln a ekologické vozidlo, ktoré sú pripravené v prípade potreby zasiahnuť, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky.

Podľa jeho slov zásah hasičov zatiaľ nebol potrebný, posádka lode má situáciu pod kontrolou. "Podľa predbežného vyjadrenia kapitána sa pracovníci spoločnosti pokúsia niečo urobiť s poškodeným plavidlom. Po preložení nákladu pravdepodobne pôjde na opravu do Komárna. Časovo to zatiaľ nevieme presnejšie špecifikovať," povedala hovorkyňa Dopravného úradu Miroslava Janušicová. 

Nákladné plavidlo Trias a nákladný čln Idefix v bočne zviazanej zostave nasadli na dno Dunaja v stredu 17. decembra na riečnom kilometri 1734,6 pri obci Mužla, neďaleko Štúrova. Posádku tvorí  kapitán a ďalší piati členovia. "Plavidlá pod holandskou vlajkou  plávali po prúde z maďarského Komáromu do Rumunska a viezli cement naložený v Komárome," skonštatovala Janušicová. V dôsledku nasadenia na dno sa v trupe plavidla vytvorila trhlina, ktorou začala do plavidla vnikať voda. Vodu z nákladového priestoru odčerpávala posádka. Nehoda bola ohlásená na kapitanát v Komárne. Na mieste nehody zasahovali plavební inšpektori spoločne s príslušníkmi vodnej polície Maďarskej republiky, pričom vykonávali potrebné vyšetrovacie úkony. Pri nehode nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. V súčasnosti sú plavidlá stabilizované nad hladinou, rozsah poškodení bude predmetom zisťovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu