Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Železnice zaviedli limity: Bezplatné cestovanie študentov a dôchodcov bude obmedzené

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V niektorých diaľkových vlakoch sa môžu ľudia počas nadchádzajúceho predvianočného obdobia stretnúť s limitmi pre bezplatných cestujúcich. Zaviedla ich štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Cieľom je podľa hovorkyne Jany Morháčovej zabezpečiť rovnakú šancu na cestovanie pre ľudí s nulovými lístkami a tiež aj platiacich cestujúcich.

"Predpokladáme, že sa len ojedinele vyskytne prípad, keď sa tento limit naplní," opísala pre Morháčová. Limity zavádza dopravca pre zvýšený nápor cestujúcich v predvianočnom období. Týkajú sa niektorých diaľkových spojov a pre každý sú individuálne. Po ich naplnení si cestujúci s nárokom na bezplatnú dopravu môžu lístok zaplatiť, prípadne počkať na ďalší spoj.

Platiacemu cestujúcemu sa totiž podľa Morháčovej nemôže stať, že by sa do vlaku nedostal. Bežný lístok sa neviaže na konkrétny spoj, kým bezplatné lístky áno. Platiaci cestujúci tak jedine nemusí dostať miestenku, čím si nezabezpečí miesto na sedenie vo vlaku. ZSSK preto upozorňuje cestujúcich, aby si kupovanie lístkov na vlaky nenechávali na poslednú chvíľu, zvlášť v tomto období.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu