Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči, pozor: Poľadovica a sneženie vám sťažia cestu v týchto oblastiach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Banskobystrickom, Košickom i Prešovskom kraji hrozí počas dnešného večera, noci i utorňajšieho (9. 12.) rána poľadovica.

 Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred nebezpečenstvom, ktoré poľadovica môže predstavovať, výstrahu 1. stupňa. Výstraha platí od dnešnej 18.00 h do utorka 10.00 h. Meteorológovia upozorňujú, že poľadovica predstavuje riziko najmä v prípade dopravných aktivít, pohybu osôb i infraštruktúry. Pred poľadovicou varujú aj cestári na stránke Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk.

Na počasie pozor aj v okolí Tatier

Na východnom Slovensku v lokalitách Švábovská stráň, Pastierske, Štrba a Mníšek silno sneží a viditeľnosť je v tejto oblasti znížená na 100 m. Informuje o tom webová stránka Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk Cestári rovnako upozorňujú, že sneh, prípadne dážď so snehom sa vyskytuje na severe Slovenska od Žiliny po Prešov a tiež v okolí Banskej Bystrice.

Čerstvý sneh do 2 cm je v Starej Ľubovni i Spišskej Belej, kašovitý sneh do 1 cm v lokalitách Hybe, Mníšek nad Popradom, Pusté Pole, Ľubotín, Obručné, Toporec, Levoča, Jánovce. Všetky cesty na území Slovenska sú podľa informácií SSC zjazdné, rovnako tak aj horské priechody. Pri prejazde horským priechodom Súľová je však potrebné počítať s 5 až 10 cm kašovitého snehu, na horskom priechode Grajnár je 4 až 5 cm snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu