Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Situácia sa nezlepšuje, nemocnice dlhujú na poistnom už 114 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pohľadávky Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam aj naďalej rastú. Na neuhradenom poistnom jej nemocnice ku koncu októbra dlhovali sumu 114 mil. eur. V porovnaní so záverom minulého roka ich dlhy narástli o 27,6 mil. eur.

Sociálna poisťovňa evidovala na konci uplynulého mesiaca pohľadávky voči piatim zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 15 transformovaným zdravotníckym zariadeniam. Dlhy rástli trinástim z nich. Vyplýva to z informácie o vývoji pohľadávok Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam k 31. októbru 2014.

Na celkovom dlhu mali najvyšší podiel nemocnice MZ, ktoré ku koncu minulého mesiaca dlhovali 76,8 mil. eur. Oproti septembru pohľadávky voči nim narástli o 2,3 mil. eur. Nárast dlhu eviduje Sociálna poisťovňa pri Univerzitnej nemocnici Bratislava, Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava a Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica. 

Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam eviduje Sociálna poisťovňa ku koncu októbra pohľadávky vo výške 37,2 mil. eur. Ich dlhy sa tak oproti predchádzajúcemu mesiacu zvýšili o 731 tis. eur. Pohľadávky rástli voči Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici, Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, a. s., Nemocnici A. Wintera n. o. Piešťany, Nemocnici s poliklinikou Nové Mesto nad Váhom, n. o., Nemocnici s poliklinikou Myjava, Nemocnici s poliklinikou Ilava, n. o., Liptovskej nemocnici s polikliniku MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš, Všeobecnej nemocnici s poliklinikou, n. o., Veľký Krtíš a Špecializovanej nemocnici pre ortopedickú protetiku Bratislava, n. o.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu