Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Raper Ego a nominant vládnej strany: Po kritike smerákov sa kajá pred celým národom!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Kauza okolo nového CT prístroja v piešťanskej nemocnici zasiahla všetkých zúčastnených, ako aj celé Slovensko. Včera sa k aktuálnej búrlivej situácii vyjadril aj raper Ego, no nepoužil pri tom práve najvyberanejší spôsob. Jeho ostré slová, ktoré natočil na video a zdieľal na sociálnych sieťach, pobúrili aj niektorých fanúšikov. Teraz sa kajá.

Okrem obhajoby nákupu nového predraženého prístroja od firmy, ktorá sa spája s predsedom parlamentu Pavlom Paškom, zaútočil na istého Ľuba a zaprial mu smrť, zároveň osočil celú jeho rodinu a deti nazval veľmi vulgárnym slovom. „A chcem pozdraviť tú rasistickú k*rvu Ľuba A. a tie tvoje dve malé k*rvy keď budú veľké, nech vedia, že ich tatko je obyčajný zákerný rasistický potkan. Ľubo A. bodaj by si skapal do rána... aj tvoja manka vyje*aná. Mier!“

Na oficiálnej stránke na Facebooku neskôr pribudol komentár, ktorý by mal zrejme podľa Egovho názoru zmierniť vzniknuté napätie. Píše sa v ňom: „Neviete si predstaviť, aké je to ťažké, keď o vás klamú pred celým národom. Prepáčte, za moje emotívne vyjadrenie, neprajem nikomu nič zlé, bol to len výsledok týždeň trvajúceho osočovania a rasizmu voči mojej rodine. Ospravedlňujem sa ešte raz všetkým, ktorých sa to dotklo.“

Ego si vulgárnym videom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Aj keď väčšina fanúšikov Ega podporila, našli sa aj takí, ktorí dali jasne najavo, že ospravedlnenie v tomto prípade nestačí a vyjadrili sklamanie z jeho konania: „Ako nazvať deti tak vulgárnym slovom a priať niekomu smrť... hmmm, tak to už áno... tie slová sa už nedajú vrátiť späť... a pritom sám sa stane rodičom. Veľké sklamanie Ego.“

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) otvoril včera večer 42. schôdzu, na ktorej sa opozícia pokúša odvolať premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V búrlivej diskusii na pôde Národnej rady SR viac krát padlo aj meno slovenského rapera. Líder strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič ešte v nedeľu poobede pustil poslancom prítomným na mimoriadnej schôdzi vulgárne video, ktoré Ego nahral. Chcel ukázať koalícii, ako nevhodne sa správajú jej nominanti.

Bývalá ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová následne vyhlásila, že sa od Ega dištancuje a že je presvedčená, že v Smere je určite veľa ľudí, ktorí by túto funkciu zvládli lepšie. Je pravdou, že tento človek bol daný do správnej rady piešťanskej nemocnice a v tomto zmysle je jeho vystúpenie aj našou hanbou. To je pravda. Svojim vystúpením nás zašpinil a musíme si byť toho vedomí, priznal minister kultúry Marek Maďarič s tým, že podľa neho si to Smer-SD ešte nejakým spôsobom vo svojom vnútri vysporiada.

Príčinou všetkého je škandál z minulého týždňa, ktorý otriasol verejným životom na Slovensku. Piešťanská nemocnica Alexandra Wintera chcela v roku 2012 kúpiť CT prístroj za vyše milión eur, no k obchodu napokon nedošlo. Po tom, čo kontrolu nad nemocnicou prebrala vládna strana, vedenie tender z roku 2012 zrušilo a vyhlásilo novú súťaž na lepší a drahší prístroj. Ten mala dodať košická spoločnosť Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur, ktorú k Smeru-SD viaže meno Pavla Pašku, ktorý v nej v minulosti pôsobil.

Predsedníčkou dozornej rady sa podľa Sme stala Renáta Zmajkovičová, ktorá si do tohto orgánu zobrala aj svoju poslaneckú asistentku Adrianu Herdovú. Ministerstvo zdravotníctva do dozornej rady nemocnice nominovalo aj Michala Straku, známeho pod raperským menom Ego. Na porovnanie CT v Havlíčkovom Brode stálo len 540 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu