Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predpoveď na sviatky vás poteší: Na dušičkové chmúrno zabudnite, počasie bude jedna báseň!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slnečné počasie a slabý jesenný vetrík, pri ktorom sviečky nezhasínajú. Tohtoročné dušičkové počasie sa bude niesť v znamení tlakovej výše, ale výraznú zmenu teplôt cez víkend neočakávame.

Predpoveď počasia na piatok (31. 10. 2014)

Predpoveď na sviatky vás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Cez deň bude polooblačno až oblačno a miestami hmla. Teploty vystúpia na 7 až 12 stupňov Celzia.

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 3 až 0 a najvyššie denné 9 až 12 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku prevažne oblačno. Najnižšie ranné teploty 2 až -3 a najvyššie denné 7 až 11 stupňov °C. Na východnom Slovensku meteorológovia hlásia prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 2 až -2 a najvyššie denné 7 až 11 stupňov °C.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m by malo byť prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota -2 a najvyššia denná 7 stupňov °C. Vo výške 1500 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota -2 a najvyššia denná 7 stupňov °C. Vo výške 2000 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota -3 a najvyššia denná 4 stupne Celzia.

Ozón: 1 % nad úrovňou dlhodobého priemeru (290 DJ).

Predpoveď počasia na sobotu (01.11.2014)

Predpoveď na sviatky vás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

V sobotu sa môžeme tešiť na polojasnú oblohu v dôsledku prúdenia teplého vzduchu do našej oblasti. V nižších polohách ráno a predpoludním bude na viacerých miestach hmla alebo zamračené s nízkou oblačnosťou, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. 

Nočná teplota zotrvá na 3 až -2 °C, v horských dolinách a kotlinách miestami klesne na -4 stupne Celzia. Denná teplota sa vyšplhá na 8 až 13 °C, pri hmlistom počasí však bude chladnejšie. Viať má len slabý vietor.

Predpoveď počasia na nedeľu (02.11.2014)

Predpoveď na sviatky vás
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

V nedeľu by malo zotrvať prevažne polojasné počasie. V nižších polohách bude ráno a predpoludním na viacerých miestach hmla alebo len nízka oblačnosť, ktorá sa miestami udrží po celý deň. Ojedinele môžeme počas dňa očakávať aj mrholenie.

Nočná teplota dosiahne 4 až -2 stupne Celzia, v horských dolinách však bude miestami aj chladnejšie. Denná teplota vystúpi na 9 až 14 °C, pri nerozplývajúcej sa hmle sa však bude držať len na úrovni 7 °C. Juhovýchodný až južný vietor by mal fúkať rýchlosťou 2 až 5 m/s ( 5 až 20 km/h ).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu