Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vozíčkari si počas sviatkov budú musieť privstať: Na cintorín ich autom nemusia pustiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do redakcie nám prišiel e-mail od čitateľa, ktorý sa sťažoval na to, že auto s jeho imobilnou svokrou na invalidnom vozíku nepustili na cintorín. Po deviatej hodine ráno majú vraj zamestnanci cintorína Slávičie údolie v Bratislave pokyn nepustiť vozidlo s vozíčkarom do areálu. Overovali sme, či je to skutočne tak.

„Nebývame v Bratislave, ale rodinu máme pochovanú nad Slavínom a vytlačiť vozík hore kopcom a potom ho aj bezpečne zviesť dolu si nikto z nás netrúfa,“ napísal nám čitateľ, ktorý sa pokúšal svoju svokru zaviesť autom na cintorín Slávičie údolie po deviatej hodine ráno, ale pracovníci cintorína im nepovolili vjazd. „Autom sa tam vozíčkar nemôže dostať - zamestnanci majú nekompromisný zákaz pustiť po deviatej hodine vozidlo s vozíčkarom,“ pokračoval náš čitateľ.

Zisťovali sme teda, či tento nepochopiteľný zákaz v praxi naozaj platí. Zamestnankyňa Slávičieho údolia pre Topky potvrdila, že auto s vozíčkarom do areálu cintorína naozaj nepustia, ak prichádza počas obradu, pretože by rušilo jeho priebeh. „Keby autá prechádzali počas obradu, bolo by to nedôstojné. Preto musia čakať, kým obrad neskončí,“ upozornila zamestnankyňa, ktorá vysvetlila, že pohrebný obrad zvykne trvať asi hodinu a počas dňa ich môže byť aj viac.

Ako nás ďalej informoval riaditeľ Pohrebníctva mesta Bratislavy MARIANUM, v dňoch medzi 31. 10. 2014 do 03.11.2014 bude obmedzený vjazd motorových vozidiel do areálov cintorínov v správe organizácie MARIANUM z dôvodu zvýšenej návštevnosti cintorínov počas sviatkov. „V prípade, že by sa do areálu cintorína potreboval dostať vozíčkar v aute, bude tak môcť urobiť v skorších ranných hodinách – od 7.00 do 9.00 h, keď je návštevnosť nižšia. Po tomto čase bude možné vojsť do areálu cintorínov iba na základe povolenia príslušného správcu, ktoré bude závisieť od posúdenia situácie na cintoríne,“ vysvetlil Miloslav Hrádek.

Vozíčkari si počas sviatkov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu