Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Marcel (45) zažíva v Miami príbeh ako z kriminálky: Zatkla ho FBI a byt mu vybielil najlepší kamarát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: chimpplanet.com)

MIAMI - Zatknú vás, odvedú preč a FBI nechá otvorené dvere. Na druhý deň príde do bytu váš "najlepší" kamarát a všetko vám ukradne. Pod zámienkou, že veci postráži práve preto, aby si ich neprávom neprivlastnil niekto iný. Takýto príbeh sa stal v USA. Tým zadržaným bol Čech, zlodejom Slovák.

Marcel žije už sedem rokov v Spojených štátoch. Utiekol tam, lebo bol v rodnom Česku odsúdený za niečo, čo podľa vlastných slov nespáchal. Lenže polícia si ho nakoniec našla. Vo februári zaklopali mužovi na dvere agenti FBI a odviezli ho rovno do cely. Akosi však pozabudli za sebou zavrieť dvere a ponechali voľný prístup do apartmánu. V tejto veci sme oslovili aj samotný Federálny úrad pre vyšetrovanie, pretože nás zaujímalo, ako je možné, že sa také niečo stalo. Bohužiaľ sa k prípadu nevyjadrili.

A tu začína náš príbeh. Do Marcelovho bytu totiž zavítal jeden z jeho blízkych priateľov. Ukradol mu prakticky všetko - oblečenie, elektroniku, počítače, kreditné karty, osobné veci i motorku, na ktorej sa nevítaný návštevník premáva doteraz na Miami. Marcel sa to dozvedel od kamarátov, ktorí videli fotky na Facebooku a spoznali z nich, že ide o jeho Harley.

Dotyčný svoj skutok obhajoval tým, že nechcel, aby kamarátove veci zhabala polícia. A tak si ich zobral sám. "Keď sa mi s ním po desiatich dňoch vo väzení konečne podarilo spojiť, do telefónu mi tvrdil, že všetky moje veci pošle do Česka, aby som sa nebál a nikoho iného nekontaktoval. Povedal, že nábytok predá a peniaze mi pošle. Bral som to ako pomoc kamaráta a ďalej to neriešil," zdôveril sa Topkám poškodený muž.

Keď ale po troch mesiacoch prestal brať štyridsaťpäťročnému Čechovi telefóny a neodpisoval ani na e-maily, začalo mu to byť divné. Dnes už vie, že do Česka jeho niekdajší kamarát nič neposlal a len získaval čas. Marcel momentálne čaká na extradíciu do ČR, kde by sa v prípade jeho odsúdenia malo začať nové konanie. Takisto dúfa, že sa polícia začne zaoberať aj Slovákom, ktorý využil jeho zadržanie na vlastné obohatenie sa cudzím majetkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu