Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hladina Dunaja ide hore: Rieka dosiahla 1. stupeň povodňovej aktivity!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rieka Dunaj v Bratislave dnes dopoludnia dosiahla prvý stupeň povodňovej aktivity (SPA). Na meracej stanici Bratislava hladina rieky o 11:30 dosiahla 656 centimetrov a ďalej stúpa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že prekročenie stupňa povodňovej aktivity ešte neznamená, že bol stupeň povodňovej aktivity na toku aj vyhlásený.

Meteorológovia na dnes vyhlásili hydrologickú výstrahu pre povodie Dunaja v Bratislave. Výstraha platí od dnešného rána do soboty 25. októbra do 07:00. SHMÚ na základe zrážok spadnutých v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakáva v slovenskom úseku rieky vzostup až výrazný vzostup vodných hladín, ktoré môžu dosiahnuť stupne povodňovej aktivity. Pre zvýšenú hladinu Dunaja sa môže vzduť aj hladina rieky Moravy. 

Povodňová aktivita je na rieke Hornád a Torysa

Na rieke Hornád pod priehradou Ružín až po hranicu s Maďarskom je vyhlásený prvý stupeň povodňovej aktivity. Podľa informácie na internetovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu pod Ružínom hladina Hornádu postupne klesá, pri Ždani je ustálený stav a hladina dosahuje výšku približne 290 cm. Druhý stupeň povodňovej aktivity je na rieke Torysa pri Košických Olšanoch, kde hladina dosahovala dnes okolo pol desiatej výšku 321 cm. Výška hladín Torysy a Hornádu zatiaľ neohrozuje životy ani majetok obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu