Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podvodník klame a okráda Slovenky: Slobodné dámy, pozor na príbeh ako z Jamesa Bonda!

Podvodník na Slovensku klame ženy na zoznamovacích portáloch, aby z nich vytiahol peniaze. Zobraziť galériu (4)
Podvodník na Slovensku klame ženy na zoznamovacích portáloch, aby z nich vytiahol peniaze. (Zdroj: archív Topky.sk)

BRATISLAVA – Podvod je vždy špinavá záležitosť, no ak sa týka lásky, je to snáď tá najhoršia forma podvodu iného človeka. O tom, ako si muži vymýšľajú, aby v „lepšom“ prípade ženu iba využili a potom zavrhli, sa už v médiách veľa písalo. Teraz sa však objavila nová forma podvodu, ktorá láme nielen ženské srdcia, ale k tomu vykráda aj peňaženky.

Ženy túžia po láske a ak už nie sú v tom "ideálnom" veku, ťažko sa im vzťahy hľadajú. Skúšajú sa zaregistrovať na "overených" zoznamkách, kde dúfajú, že stretnú toho pravého. Šťastie takto skúsila aj naša čitateľka, no rýchlo si uvedomila, že muž, s ktorým komunikuje, je klamár a podvodník, ktorý sa ju snaží iba obrať o peniaze.

Musí sa mu nechať, že si vymyslel naozaj neskutočný príbeh, ktorým už dlhšie dobýja ženské srdcia. Vydáva sa novinára pôsobiaceho v zahraničí, pričom tvrdí, že jeho rodičia – cudzinci, žijú na Slovensku. Tento štyridsiatnik, má podľa svojich informácií na zoznamke naozaj zaujímavú rodinu. Jeho otec je Američan, matka pochádza z Libanonu. No jeho syn, o ktorého sa po smrti manželky stará, žije vo Veľkej Británii spolu s poručníkom.

Podvodník na Slovensku klame
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Topky.sk)

Napriek tomu, že v profile na zoznamovacom portáli, ktorí sa pýši tým, že totožnosť členov overuje, priznáva na slovenské pomery veľmi slušný plat, nemôže svojmu synovi zaplatiť tábor a školné. On sám však prefíkane o ne nežiada, zneužíva na to iba deväťročného „syna“, ktorý od prvého okamihu každú ženu, ktorá sa mu cez Skype ozve, nazýva mama. Avšak, môžu spolu hovoriť len cez chat, pretože akosi je vždy problém so spojením a mikrofón nefunguje.

Podľa profilu tohto muža na sociálnej sieti Facebook sa nám podarilo vypátrať, že fotografie podvodník, ktorý bez pochýb stojí za vymysleným a dojemným príbehom, ukradol skutočnému novinárovi pôsobiacemu na Blízkom východe a v Afrike. Na všetkom si dal veľmi záležať, poctivo vyplnil kolónky o bývalom zamestnávateľovi, škole, na ktorej študoval, ako aj obľúbené stránky, osobnosti a športové kluby.

Podvodník na Slovensku klame
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Topky.sk)

Samozrejme, keby len žiadal peniaze, asi veľa ženám by to prišlo prinajmenšom podozrivé. Preto príbeh okorenil historkou o tom, ako jeho kamarát, tiež novinár, zomrel. Ako dôkaz poslal aj správu zo zahraničného webu, kde sa o mužovi s týmto menom skutočne písalo. Všetko je však podľa neho iba kamufláž a jeho údajný priateľ zomrel z úplne iných dôvodov. On nielenže tieto dôvody pozná, ale disponuje aj nahrávkami, ktoré skutočnú príčinu smrti vysvetľujú. Za tieto nahrávky mu, podržte sa, zaplatil samotný prezident onej krajiny v Afrike skvelých 5,6 milióna dolárov (4,4 milióna eur).

Tieto peniaze si nemôže vložiť na účet, bolo by to, ako-inak, podozrivé úradom, takže sa ich chystá poslať svojej nájdenej a čerstvej láske, lebo nikomu inému nemôže dôverovať, a to rovno v balíku, ktorý priamo klamanej dáme má doručiť český humanitárny pracovník. Čas plynie, no s balíkom je neustále nejaký problém. Trčí na colniciach po celej Európe, preto treba poslať nejaké peniaze, ako úplatky a poplatky danému humanitárnemu pracovníkovi.

Eurá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)
Myslíte si, že to je príbeh hodný agenta Jamesa Bonda? Aj nám to tak pripadá. Preto môžeme osamelým dámam len odporučiť, aby NIKDY neposielali peniaze do cudziny, najmä nie, ak je im za to sľúbený balík plný dolárov v hodnote niekoľko miliónov. Romantické reči a chvíľkové pobláznenie vystrieda trpká pravda, potom si poviete, ako ste sa mohli tak mýliť.

Polícia má s podobnými podvodmi svoje skúsenosti. V zahraničí je však veľmi ťažké takéhoto človeka vystopovať, peniaze už sú často krát nenávratne preč. Obozretnosť a opatrnosť sú vždy kľúčové v komunikácií s neznámymi ľuďmi, najmä tými, s ktorými jediný kontakt udržiavate prostredníctvom internetu.

Polícia varuje

Keďže informácie, ktoré by osoby pri internetovej komunikácii mohli poskytnúť, môžu byť zneužité, treba byť pri elektronickej komunikácii veľmi opatrný a neposkytovať o sebe žiadne informácie osobného charakteru, zo súkromného života, ani osobné údaje, či údaje o účtoch v banke a podobne. Tiež neposielať fotografie ani videá intímneho charakteru, varuje hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

Na podvodné konanie páchatelia využívajú rôzne prostriedky, prakticky čokoľvek, čo môže zvýšiť dôveryhodnosť ich konania pri vylákaní neoprávneného prospechu. Preto každému odporúčame vždy skutočnosti overiť a na podvodné ponuky alebo žiadosti nereagovať. V prípade podozrenia zo spáchania trestného činu je potrebné obrátiť sa čo najskôr na políciu, doplnila Baloghová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu