Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záchranári cez víkend ratovali českých turistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD - Horskí záchranári pomáhali v sobotu v Západných Tatrách viacerým českým turistom. O pomoc ich požiadala rodina, ktorá smerovala na Hrubý vrch.

Ako informuje Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, na hrebeni Otrhancov ich zastihlo nepriaznivé počasie s dažďom a snežením. Dve deti vo veku deväť a 12 rokov boli premočené a mierne podchladené, záchranári im po príchode dali teplé tekutiny a teplé a suché oblečenie.

Ďalšia žiadosť o pomoc prišla od 62-ročného českého turistu, ktorý sa nachádzal na vrchole Bystrej a pre silné kŕče v nohách nedokázal chodiť. Záchranári mu po príchode na miesto podali magnézium proti kŕčom a teplé tekutiny. Po zateplení bol turista v sprievode záchranárov schopný chôdze. Záchranná akcia bola ukončená hodinu po polnoci. 

Horská záchranná služba upozorňuje turistov na súvislú snehovú pokrývku, ktorá sa nachádza vo vyšších horských polohách nad 1800 m.n.m., kde prevládajú zimné podmienky. Pri plánovaní túr treba byť patrične vystrojený a vyzbrojený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu