Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slováci, rozlúčte sa s letom: Príde rapídne ochladenie, sneh aj mráz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: jagran.com)

BRATISLAVA - Zdá sa, že máme za sebou jeden z posledných tohtoročných teplých víkendov. Už od pondelka totiž na naše územie začne prúdiť chladný vzduch, ktorý so sebou prinesie značný pokles teplôt a v noci dokonca aj mráz. Informuje SHMÚ na svojich stránkach.

Pondelok - na Slovensko bude postupoať citeľne chladnejší vzduch. Premenlivá veľká oblačnosť, na mnohých miestach severného a východného Slovenska dážď alebo prehánky. V južnej polovici západného a stredného Slovenska zrážky len miestami. Na západe už predpoludním, na východe popoludní zmenšovanie oblačnosti. Denná teplota 14 až 19, na severe miestami okolo 12 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 stupňov. Severozápadný vietor 4 až 8 m/s (15 až 30 km/h), miestami, najmä na juhozápade a prechodne aj na východe krajiny v nárazoch do 16 m/s (do 60 km/h).

Utorok - premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. V noci miestami, cez deň na mnohých miestach, najmä na severe, dážď alebo prehánky. Od cca 1500 m zrážky snehové. Veterno! Nočná teplota 10 až 5, na severe miestami okolo 3. Denná teplota 11 až 16, na severe miestami okolo 9 stupňov. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6, na juhozápade okolo 8 m/s, v nárazoch miestami okolo 18 m/s (5 až 20, na juhozápade okolo 30 km/h, v nárazoch okolo 65 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor.

Streda - v noci viac oblačnosti a doznievanie zrážok. Cez deň prevažne polooblačno. Chladno. Na severe prízemný mráz. Nočná teplota 6 až 0 stupňov. Denná teplota 8 až 14. Slabý vietor, na východe prevažne severozápadný 3 až 6, v nárazoch okolo 13 m/s (10 až 20, v nárazoch okolo 45 km/h).

Štvrtok - polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky alebo občasný dážď. Ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 6 až 1 stupňov, v horských dolinách a kotlinách aj chladnejšie. Denná teplota 12 až 18 stupňov.

Piatok - na Slovensko bude prúdiť vlhký vzduch. Prevažne veľká oblačnosť. Miestami, najmä na severe a východe, dážď alebo prehánky. Nočná teplota 9 až 3, denná 11 až 17.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu