Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cesta pri PKO je už prejazdná: Následky odstránili skôr, ako sa predpokladalo

Zosuv pôdy pri PKO Zobraziť galériu (4)
Zosuv pôdy pri PKO (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Cesta na bratislavskom Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu od tunela pod hradným kopcom v smere na Karlovu Ves je v súčasnosti už prejazdná. Nábrežie bolo uzavreté v dôsledku nedeľných dažďov, pre ktoré sa na vozovku zosunul svah a stromy. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zároveň obnovil premávku mestskej hromadnej dopravy cez spomínaný úsek v plnom rozsahu. "Od 17.25 h je premávka autobusových liniek 28, 29, 30, 31, 37 a 39 na Nábreží arm. gen. Svobodu obnovená v plnom rozsahu, takže autobusy už nepremávajú obchádzkovými trasami," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Cesta pri PKO je
Zobraziť galériu (4)

Následky zosuvu sa tak podarilo zlikvidovať rýchlejšie, než sa pôvodne očakávalo. Obnovenie dopravy sa predpokladala najskôr v neskorých večerných hodinách. Na mieste následne podľa Volfovej inštalovali betónové zábrany, maximálnu povolenú rýchlosť znížili na 40 kilometrov za hodinu.

Cesta pri PKO je
Zobraziť galériu (4)

"Dĺžka zosuvu bola okolo 15 metrov, pričom časť zeminy, blata a polámaných stromov sa zosunula na cestu na nábreží. Žižkova ulica, ako aj časť nábrežia boli hneď po zosuve uzatvorené," uviedla hovorkyňa mestskej časti Staré Mesto Alexandra Obuchová. Na mieste sa dnes preto stretli všetci kompetentní vrátane starostky Tatiany Rosovej a o 10.00 h bola vyhlásená mimoriadna situácia.

Cesta pri PKO je
Zobraziť galériu (4)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu