Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensko prichádza nová lotéria: Poznáme detaily, výška prvého jackpotu vám vyrazí dych!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slováci, máme sa na čo tešiť! Zrejme sa dočkáme novej milionárskej lotérie. Podľa novely zákona by mala začať už od budúceho roka a niektorí šťastlivci by si tak mohli prilepšiť už desiatky miliónov eur. Všetko má v rukách ešte parlament, ale keď to vládna strana odklepne, súťaž sa rozbehne. Slovákov čakajú rozprávkové výhry, aké tu ešte neboli!

Ministerstvo financií vypracovalo novelu zákona o dani z príjmov. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby tam nepridajú aj návrh o novej miliónovej lotérii. Štát by tak spustil novú súťažnú lotériu s názvom Eurojackpot.

"Predkladaným legislatívnym návrhom sa upravuje postup orgánu dozoru pri osvedčovaní číselnej lotérie s názvom „Eurojackpot“, čím sa umožní národnej lotériovej spoločnosti prevádzkovať novú štátnu číselnú lotériu," píše sa v návrhu novely, ktorú ešte musí schváliť parlament.

Lotéria s názvom Eurojackpot sa podľa našich informácii spustí už začiatkom budúceho roka. Potvrdil nám to aj hovorca Tiposu. A pôjde o poriadne veľkú čiastku, pretože už od prvého losovania budete môcť vyhrať už 10 miliónov eur! "Pochopiteľne, môže byť ďaleko vyššia, závisle od toho, či do doby nášho vstupu vznikne nárok na výhru v 1. poradí alebo nie," povedal nám hovorca Rastislav Čépe.

Zámer štátu je jasný - vygenerovanie vyšších ziskov a odvodov do štátneho rozpočtu vďaka kumulácii vysokého jackpotu, ktorý by žiadna z lotériových spoločností samostatne nedosiahla. Zatiaľ najvyššiu čiastku sa podarilo vyhrať šťastlivcovi v apríli minulého roka. Prilepšil si o 46 miliónov eur.

Hrať by sa malo podľa tohto postupu: "Matica hry EJP je kombinovaná, tzn. že sa žrebuje 5 z 50 a 2 z 10. V prvom osudí bude teda 50 čísel a žrebujeme 5, v druhom osudí bude 10 čísel a žrebujeme 2. Jednotlivé výšky výhier sú závislé od sumy všetkých prijatých vkladov , z ktorých 50% tvorí výhernú istinu. Tá je následne rozdelená percentuálnymi podielmi do jednotlivých výherných poradí, ktorých je celkovo 12. Prvé poradie je garantované minimálnou výškou jackpotu vo výške 10-mil. EUR," potvrdil Čépe.

Iniciatívu by mala pozitívne pocítiť štátna kasa. Tipos hovorí o 20% príjmov z očakávaných vkladov z hernej istiny, ktoré pripadnú do rozpočtu. "Pozitívny dopad na verejné financie formou zvýšenia príjmov z odvodu z prevádzkovania tejto hry, ktorými sa v zmysle zákona o hazardných hrách zabezpečuje vykonávanie všeobecne prospešných služieb," obhahuje si lotériu ministerstvo financií.

Zavedenie hry do prevádzky bude sprevádzať štandardná kampaň. Keď novela prejde v parlamente a všetko pôjde podľa plánu, žrebovať sa začne už od budúceho roka!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu