Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragická nehoda autobusu pri Bratislave: O život bojuje staršia žena (75), má devastačné poranenia!

Nehoda autobusu Zobraziť galériu (6)
Nehoda autobusu (Zdroj: Nehoda autobusu)

BRATISLAVA - Po piatkovej nehode linkového autobusu, ktorý sa prevrátil medzi Svätým Jurom a Bratislavou, ostáva v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) naďalej hospitalizovaných 10 zranených, osem z nich je po operácii, informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Polícia už začala v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

"V predmetnej veci sa v súčasnosti vykonáva vyšetrovanie, a tak za akých okolností k nehode prišlo, príčiny nehody, to ukáže až samotný záver vyšetrovania," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

V autobuse sa v čase nehody malo podľa doterajšieho vyšetrovania viesť približne 35 cestujúcich. Podľa našich súčasných zistení zdravotníci ošetrili celkom 30 cestujúcich, pričom niekoľkých z nich previezli do jednotlivých bratislavských nemocníc. Zraneniam na mieste nehody podľahol vodič autobusu.

Pacienti potrebujú intenzívnu starostlivosť. "Všetci sú stabilizovaní, mimo ohrozenia života, okrem 75-ročnej ženy s vážnymi devastačnými poraneniami rúk. Jej stav sa zhoršil, možno ho označiť za kritický," opísala aktuálnu situáciu hovorkyňa UNB. V prípade staršej ženy "ide o devastačné poranenia šliach, kostí a ciev“, priblížila ešte v piatok Maťašovská.

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nehoda autobusu)

"U hospitalizovaných dominujú zranenia rúk, utrpelo ich až sedem žien, v štyroch prípadoch ide o devastačný rozsah s trvalými následkami. Zvyšní majú vnútorné zranenia, otras mozgu a zlomeniny tváre," informovala médiá hovorkyňa Univerzitnej nemocnici Bratislava a dodala, že v nemocnici zostáva aj britský manželský pár. V havarovanom autobuse totiž sedeli aj štyria Briti, dvaja z nich museli ostať v nemocnici. "Muž je ťažko zranený, má reznú ranu drieku a žena je v nemocnici s otvorenou zlomeninou predlaktia,“ povedala v piatok Maťašovská s tým, že nemocnica informovala o nehode aj britskú ambasádu. 

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nehoda autobusu)

Záchranári priviezli z autobusovej nehody v piatok 5. septembra do štyroch nemocníc UNB postupne 30 zranených dospelých, z nich 21 žien a 9 mužov. Väčšina - 20 z nich, utrpela povrchové zranenia, ako pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu a ošetrili sa ambulantne. "UNB okamžite po nahlásení nehody záchrannými zložkami pripravila centrálne príjmy, ARO, JIS, operačné sály a personál z oblasti chirurgie, anestéziológie a internej medicíny na príjem väčšieho počtu pacientov," dodala hovorkyňa nemocnice. 

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nehoda autobusu)

Dopravná nehoda linkového autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy sa stala v piatok 5. septembra okolo 10:25. Autobus sa pri nej prevrátil na zvodidlá na ľavý bok. Dôvodom nehody bola zrážka autobusu s pred ním idúcim traktorom. Vyplýva to z doterajších zistení polície. Zatiaľ nie je známe, prečo sa vozidlá zrazili, v piatok podvečer o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Pri nehode sa zranilo 33 ľudí, z toho tri deti. Vodič nehodu neprežil. Pre nehodu bola cesta niekoľko hodín zavretá. 

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nehoda autobusu)

Príbuzní zranených môžu získať informácie o tom, do ktorej nemocnice boli ich blízki prevezení, na telefónnom čísle 02/58106256 Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Bratislava. Nehodu vyšetruje Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave III. Poškodeným cestujúcim oznamujú, že počas budúceho týždňa od 10:00 do 12:00 a v čase od 14:00 do 15:00 sa môžu u vyšetrovateľa Antona Mierneho pýtať na svoje veci, ktoré sa našli pri dokumentovaní nehody. Jeho telefónne číslo je 09610 33 617. 

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nehoda autobusu)

Polícia žiada vodičov, ktorí v čase dopravnej nehody prechádzali týmto úsekom a mali vo vozidle nainštalované kamery zachytávajúce priebeh jazdy, aby kontaktovali políciu na linke 158. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu