Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na oslavy SNP mieria aj účastníci prvej Cyklojazdy a pochodu

Vo Zvolene dnes ráno, krátko pred štartom Cyklojazdy a pochodu SNP pokrstili prvú publikáciu o oslobodení mesta Zvolen. Na snímke druhý sprava s publikáciou v ruke primátor mesta Zvolen Miroslav Kusein, vľavo prednosta Okresného úradu vo Zvolene Miroslav
Vo Zvolene dnes ráno, krátko pred štartom Cyklojazdy a pochodu SNP pokrstili prvú publikáciu o oslobodení mesta Zvolen. Na snímke druhý sprava s publikáciou v ruke primátor mesta Zvolen Miroslav Kusein, vľavo prednosta Okresného úradu vo Zvolene Miroslav (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Zhruba dve desiatky cyklistov dnes ráno vyrazili zo Zvolena do Banskej Bystrice na Cyklojazdu a pochod SNP. Účastníci pilotného ročníka podujatia sa krátko predpoludním zúčastnia ústredných osláv SNP pod banskobystrickým pamätníkom.

"Cieľom podujatia je zapojenie širokej občianskej verejnosti, športovcov a mládeže k dôstojnému pripomenutiu jedného z najvýznamnejších medzníkov slovenskej národnej histórie," uviedol pred začiatkom cyklojazdy riaditeľ podujatia Pavel Marko.

Samotnej cyklojazde predchádzal krst prvej publikácie, ktorá približuje oslobodenie mesta Zvolen v roku 1945. Potom sa už účastníci vydali smerom na Sliač a ďalej na Veľkú Lúku, Hronsek, Vlkanovú až do B. Bystrice. Po ceste majú v pláne položiť vence k Pamätníku 1. svetovej vojny na Sliači a k Pamätnej tabuli v kaštieli v Hronseku.

Hlavnými organizátormi podujatia sú Únia vojnových veteránov Slovenskej republiky a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov - Oblastný výbor Zvolen, spoluorganizátori sú Zväz vojakov SR klub Zvolen a mestá a obce okresov B. Bystrica a Zvolen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu