Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO ďalšieho prichyteného piráta ciest: Na diaľnici do Košíc predbieha cez odstavný pruh!

Vodič išiel po diaľnici cez odstavný pruh Zobraziť galériu (3)
Vodič išiel po diaľnici cez odstavný pruh (Zdroj: Foto: Facebook)

PREŠOV – Vyzerá to tak, že s pirátmi ciest sa doslova roztrhlo vrece. Do redakcie sme dostali tip od čitateľa Mirka. Pred pár dňami sa mu podarilo nasnímať vodiča, ktorý nebezpečne brázdil diaľnicu medzi Prešov a Košicami. A očividne mu neprekážal ani odstavný pruh.

Vaše tipy

„Natočil som cestného piráta na diaľnici medzi Prešovom a Košicami. Obiehal vo vysokej rýchlosti cez odstavný pruh viacero áut a ohrozoval ľudí,“ píše Mirek a dodáva, že auto, ktoré sa mu podarilo nasnímať, patrí firme z Ľubotíc. Predáva náhradné diely do áut cez Facebook.

Dá sa predpokladať, že na videu zachytený vodič je autičkár, ktorý svoju lásku k štvorkolesovým tátošom prezentuje aj rýchlou jazdou. Zamestnanci firmy sa totiž na sociálnej sieti radi svojimi kúskami chvália.

VIDEO ďalšieho prichyteného piráta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Medzi nich patrí aj Lukáš, ktorý sa na facebooku prezentuje svojimi zážitkami alebo lepšie povedané kúskami z ciest. Na jednej fotografii je zachytený tachometer, ktorý ukazuje rýchlosť neuveriteľných 270 km/hod. Medzi komentármi stojí aj: „Mám ešte jednu takú foto, ale tam už nepíše rýchlosť, lebo na budíky sa nezmestilo.“

VIDEO ďalšieho prichyteného piráta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Pozrite si video, ktoré sa podarilo na diaľnici natočiť Mirkovi.     

Polícia sa podobnými prípadmi zaoberá. Vykonáva objasňovanie priestupkov aj na základe vlastného zistenia. Taktiež na základe oznámenia iných príslušných orgánov, alebo oznámenia fyzickej či právnickej osoby.

"Ak fyzická osoba oznámi orgánu Policajného zboru informáciu o podozrení zo spáchania priestupku, príslušný orgán následne vykonáva objasňovanie podozrenia zo spáchania priestupku, čiže zhromažďuje dôkazy týkajúce sa skutku. Na základe vykonaného objasňovania príslušný orgán Policajného zboru môže skonštatovať, či zistené skutočnosti dostatočne svedčia o tom, že priestupok spáchala konkrétna osoba a či možno za takéto konanie uložiť osobe sankciu," informuje Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru a dodáva, že polícia bežne dostáva podnety občanov týkajúce sa podozrenia zo spáchania priestupkov. "Tieto podnety sú následne na základe výsledkov vykonaného objasňovania riešené v zmysle zákona," uzatvára hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu