Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodičia, pozor: Na Západe chcú dúhové náramky, ktoré spôsobili viaceré úrazy detí zakázať!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Wikipedia)

BRATISLAVA - Švajčiarski a belgickí lekári pred nimi varujú, v anglických školách ich už zakázali. Nebezpečné plastové náramky sú aj na Slovensku!

Farebné tkané náramky, ktoré sa stali celosvetovým detským trhákom, čelia kritike a zákazom. Podľa denníka Blick môžu populárne gumené náramky spôsobiť desivé úrazy s následkom smrti. Naposledy pri súrodeneckej hre s dúhovými gumičkami oslepol 7-ročný anglický chlapec, keď mu jeho brat nešťastnou náhodou zasiahol ľavé oko. Ďalší zdravie ohrozujúci prípad sa odohral takisto v Anglicku, keď mama, našťastie včas, našla svojho spiaceho syna s nedokrvenými modrastými prstami, pretože mu náramok tesne obopínal ruku. Detskí pediatri preto rodičom radia, aby boli opatrní a dohliadali na deti, ktoré sa s náramkami hrajú. Najmä malým deťom hrozí vdýchnutie drobných častí a udusenie. A tým starším nezdravá závislosť – aj preto v anglických školách hračku zakázali. Žiaci si totiž do školy namiesto domácich úloh nosili náramky. Nie je však prekvapením, že dúhové náramky sú také obľúbené medzi deťmi a dospievajúcimi, keď gumený dúhový náramok mohli vidieť napríklad aj na ruke pápeža, princa Williama a jeho manželky Kate alebo futbalovej legendy Davida Beckhama.

Rodičia, pozor: Na Západe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikipedia)

Kreatívne dúhové gumičky, z ktorých si pomocou jednoduchého tkáčskeho stavu môžete vytvoriť náramky, šperky, ale aj šaty, hračky a rozličné módne doplnky k nám prišli z Ameriky. V roku 2011 hračku vymyslel malajzijský prisťahovalec Cheong Choon Ng, keď pozoroval svoju malú dcéru pri hre s gumičkami.

Rodičia, pozor: Na Západe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikipedia)

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu