Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dôsledok pochybenia lekárov: Renátu odrodili o deň neskôr, Zuzka (8) nechodí, ani sama neje!

Zuzka s mamou Renátou Zobraziť galériu (3)
Zuzka s mamou Renátou (Zdroj: foto: tv markíza)

PREŠOV - Smutný osud zasiahol rodinu malej Zuzky (8). Keď bola Renáta tehotná, vyskytli sa komplikácie. Podľa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou pochybili pri pôrode lekári. Dievčatko si teraz vyžaduje 24-hodinú starostlivosť, rodičia sa už štyri roky úpenlivo domáhajú spravodlivosti.

Renáta sa na svoje dieťatko veľmi tešila. Od narodenia dcérky sa jej však otočil život o 180 stupňov. Zuzka nedokáže bez pomoci milujúcich rodičov takmer nič. Musia sa o ňu nepretržite starať. Nevie sa sama najesť, umyť, ani chodiť. "Ona s rukami nevie vôbec nič robiť," hovorí pre TV Markíza Zuzkina mama.

Dôsledok pochybenia lekárov: Renátu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Renáta s manželom vinia z osudu svojej dcérky lekárov. Aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou potvrdil, že pri pôrode pochybili. Rodičia sa súdia, no bezvýsledne.

Renátu prijali počas tehotenstva do prešovskej nemocnice, tam však zažívala doslova peklo. Vyskytli sa komplikácie, preto musela rodiť cisárskym rezom. Lekári ho mali urobiť okamžite. Odrodili ju však až o deň neskôr, čo potvrdili aj odborníci z úradu pre dohľad.

„Oslovili sme aj nemocnicu. Vzhľadom na to, že je dovolenkové obdobie a ide o starši prípad, potrebujú si ho dôkladne naštudovať. Stanovisko poskytnú budúci týždeň", hovorí Zuzkin otec.

Obetavá mama sa teraz plne venuje svojej chorej dcérke. Predtým podnikala, no kvôli zlému osudu sa musela svojej práce vzdať. Zuzku kŕmi a prebaľuje takmer každé dve hodiny.

Dôsledok pochybenia lekárov: Renátu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Už dlhé štyri roky sa rodičia súdia s prešovskou nemocnicou a žiadajú odškodnenie. Zatiaľ bezvýsledne, súd stále nerozhodol. „Okresný súd Prešov zaslal v apríli spis znaleckej organizácii, pričom dal lehotu štyri mesiace na vyhotovenie znaleckého posudku," povedal pre televíziu hovorca prešovského súdu.

Vo veci sa nepojednávalo už viac ako rok. Sudca čaká na znalecké posudky, až potom vytýči ďalší termín pojednávania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu