Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dvojicu tínedžeriek podozrievajú v Rakúsku z krádeží, jedna z nich je Slovenka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VIEDEŇ – Šestnásťročnú dievčinu z ČR a o tri roky staršiu Slovenku zadržala rakúska polícia pre podozrenie z krádeže v Brunne am Gebirge v dolnorakúskom okrese Mödling.

Stalo sa tak na základe informácií šéfa filiálky istej potravinárskej predajne. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra APA. Už niekoľko týždňov registrovali na krajinskom veliteľstve polície zvýšený počet vreckových krádeží v supermarketoch v okrese Mödling. Záznamy bezpečnostných kamier naznačovali nemalú podobnosť páchateliek so zadržanými osobami.

Česká tínedžerka sa pri výsluchu k páchaniu trestnej činnosti čiastočne priznala. Vypovedala, že spáchala viacero vreckových krádeží s cieľom rozšíriť si zdroj príjmov. Doteraz jej preukázali päť krádeží vo Viedni a Dolnom Rakúsku, pri ktorých celkovú škodu vyčíslili na asi 1600 eur. Páchateľku previezli do justičného zariadenia vo Viedenskom Novom Meste.

Slovenka sa pri výsluchu k trestnej činnosti nepriznala. Aj na ňu však pre podozrenie z opakovanej krádeže v rámci kriminálneho zoskupenia podali trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu