Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovič má v rukách definitívny dôkaz o Procházkovi: Radovi som jeho reči zožral aj s navijakom!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA, FB)

BRATISLAVA - Divadlo pokračuje! Matovič prosí Procházku, aby mu dovolil zverejniť autentickú nahrávku, ktorú ma uschovanú pri sebe. Na dnešnej tlačovke obviňoval predsedu Siete, že stále klame a nechce sa priznať. Procházka ho označil za politického podnikateľa. Jeho zatiaľ kompletná a nezverejnená nahrávka by mala definitívne ukázať pravdu.

Igor Matovič chce jediný prísľub od Radoslava Procházka, aby mu dovolil zverejniť tajnú nahrávku. Podľa neho by bol inak trestný čin. Zároveň je rád, že sa konečne priznal k svojmu hlasu. Nahrávka, ktorá včera vyplávala na povrch bez vedomia lídra Obyčajných ľudí, je zostrihaná. Matovič nevie, kto ju mohol zverejniť. Kompletný a nezostrihaný záznam by mal všetko odkryť.

Procházka ešte pred tlačovkou napísal na Facebook, že "politický podnikateľ" chystá tlačovku. V Sieti vraj nemajú čas riešiť tento cirkus a sústredia sa na skutočné problémy ľudí.

Matovič má v rukách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, FB)

Rado, priznaj sa

Matovič prosí Procházku, aby sa priznal k svojej vine a aby mu dovolil zverejniť originálnu nahrávku. Priznal, že mu očistu politiky zo začiatku uveril. "Zožral som mu aj s navijakom jeho reči o novom étose v politike," povedal o svojej naivnej predstave.

"Vyzývam Rada Procházku, aby bol chlap, a tak, ako sa prihlásil k hlasu, aby sa prihlásil aj k obsahu. Nech povie, že súhlasí, a ja ju zverejním celú ako je a každý bude vedieť, že na tej včerajšej skrátenej nahrávke nie je nič vytrhnuté z kontextu," deklaroval Matovič.

Matovič má v rukách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, FB)

Nahratého má iba Procházku. "Tuto je iba Radko Procházka, nemám nahraných žiadnych politikov. Nikdy nebol mojim priateľom, nahrávať si skorumpovaných politikov nie je trestné. Ja nahrávam iba ľudí, o ktorých si myslím, že sú skorumpovaní zlodeji," povedal na dnešnej tlačovke, kde sa po celý čas usmieval a zjavne bol v sebavedomej nálade.

Na otázku ako nahrávka, ktorú sám zhotovil, unikla na verejnosť, neodpovedal. "Vôbec nad tým neuvažujem. Budem to riešiť potom, ako sa sústredíme na jej samotný obsah, teda po súhlase na zverejnenie. Je to len odpútavanie pozornosti," podotkol Matovič s tým, že možno unikne aj celá verzia nahrávky.

Keby mu dal Procházka povolenie, ihneď by ju zverejnil. "Usb kľúč strčíme do prvého notebooku a budeme vedieť, čo je na nahrávke," povedal odhodlane Matovič.

Matovič má v rukách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, FB)

Na čísla Procházkovej kampane upozornil aj anonymný bloger. Matovič si myslí, že politici zneužívajú dôveryhodnosť ľudí. Preto vylúčil, že mu ide o to, aby politicky zlikvidoval iba Radoslava Procházku.

Celú kauzu pomenoval tým, že to nie je spor o ňom a Procházkovi, ale o charaktere krajiny a o tom, či utajení sponzori majú financovať mocibažných politikov. "Sedem týždňov prešlo, a dnes naivne čakám, že Rado bude chlap, príde, a konečne povie, áno, podvádzal som, prepáčte ľudia, skúste odpustiť. Ani raz to nedokázal. Včera som si myslel, že po tomto dôkaze požiada o odpustenie, ja by som to na jeho mieste urobil," dodal.

Radoslav Procházka má čo vysvetľovať
Zobraziť galériu (5)
Radoslav Procházka má čo vysvetľovať  (Zdroj: FB)

Nahrávka sa venuje aj celkovým nákladom na Procházkovu kampaň. Náklady na ňu Procházkov hlas najskôr odhaduje na 600.000 eur, následne to koriguje na pol milióna. Politik oficiálne priznal len 250.000 eur. Procházka k tomu následne povedal, že šlo o hrubý, a preto nevyhnutne nepresný odhad, ktorý sa nepotvrdil, lebo mu došli peniaze.

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vydal už na začiatku júna pokyn, aby prokurátor generálnej prokuratúry preveril medializované informácie v prípade prezidentskej kampane Radoslava Procházku. "Z taktického hľadiska Generálna prokuratúra SR nebude špecifikovať úkony, ktoré realizuje," uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu