Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šéf Pohody Kaščák vracia úder neomarxistovi zo Smeru: Tvoja strana vzkriesila mečiarizmus!

Mediálna pra medzi Blahom a Kaščákom Zobraziť galériu (5)
Mediálna pra medzi Blahom a Kaščákom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po tom, čo neomarxistický filozof, presvedčený ľavičiar a smerácky poslanec Ľuboš Blaha vylial kýble špiny na najväčší festival na Slovensku, zareagoval na neho organizátor Pohody Michal Kaščák. A vôbec ho nešetril. Úder mu vrátil aj s úrokmi. Jeho strana vraj vzkriesila mečiarizmus a podstatu festivalu zjavne nepochopil.

Neomarxistický filozof a poslanec Blaha zaujal verejnosť svojím kritickým komentárom na adresu najväčšieho festivalu na Slovensku.

"Najväčší hudobný festival Pohoda je karnevalom militantného neokonzervativizmu, kde vejú vlajky štátu, ktorý kántri v občianskej vojne vlastných občanov a v ktorého vláde sedia zástupcovia neonacistickej strany," začal zostra poslanec za SMER.

Následne si kopol do oligarchov, neokonzervatívcov a účastníkov označil za zmanipulované masy. "Na festivale sa negustiózne producírujú oligarchovia a skrachovaní neokonzervatívni politici, ktorých provinčné médiá glorifikujú na spôsob severokórejského Kima. Šíri sa kult osobnosti, rusofóbia a nenávisť. Mladí ľudia sú vo vytržení z korporácií, konzumu, vojen a prachov. Toto nepripomína Woodstock 1969, ale skôr Totenehrung 1933 v Norimbergu. Žiadne kvety vo vlasoch, žiadne hľadanie alternatív, žiadne ideály, žiadna rebélia. Len zmanipulované masy. Desím sa, čo za generácia prichádza… Toto proste nie je v pohode," napísal.

Poslanec Blaha má veľmi netradičné názory
Zobraziť galériu (5)
Poslanec Blaha má veľmi netradičné názory  (Zdroj: SITA)

Kýble špiny vylieval na obľúbený festival aj naďalej. "...a potom šup na Pohodu, poplakať si pri Kiskových či Radičovej floskulách a dobre sa ožrať. Neokonzervatívni „jastrabi“ musia byt z dnešnej mládeže nadšení. Namiesto toho, aby mladí v uliciach pochodovali za spravodlivejší svet, pochodujú po obchodných centrách a pojedajú hamburgery. Na festivaloch nebojujú za nový, lepší svet, ale nechajú sa ohlupovať tými, čo súčasný prehnitý systém ovládajú," končí svoj výlev hnevu smerácky poslanec.

Organizátor Michal Kaščák mu teraz vracia úder. Jeho vyjadrenie koluje na sociálnej sieti a mnohí ľudia sa Blahovi vysmievajú. Podľa neho je poslanec absolútne mimo.

"Neviem, či bol pán Blaha na našom festivale. Jeho článok by nestál za pozornosť - ak by nešlo o človeka, ktorý má významnú funkciu v našom štáte," začína Kaščák.

Šéf Pohody Kaščák vracia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Jeho odkaz je jasný - Blaha Pohodu zjavne nepochopil. "To, že pán Blaha nepochopil podstatu Pohody je logické. Hrdí sa svojim niekdajším členstvom v totalitárnej komunistickej strane, preto mu pestrosť a rôznorodosť festivalu musí byť cudzia. Sedí v parlamente za stranu, ktorej vrcholoví politici kryjú neonacistických útočníkov na Hedvigu Malinovú, ktorá začala riešiť útoky neonacistov na bar Mariatchi až po publikovaní videa v médiách (mimochodom, bar Mariatchi mal svoju scénu aj na našom festivale)."

Navyše podľa Kaščáka jeho strana vzkriesila mečiarizmus a na záver uštipačne dodal, že poslanec kritizoval prehnitý systém, ktorému jeho strana 100% vládne. "Patrí k vrcholovým politikom strany, ktorá vzkriesila mečiarizmus – pričom náš festival sa v roku 1998 volal Dobre zvolená Pohoda a zapojil sa do snahy mečiarizmus odstrániť, čo sa aj podarilo, až kým ho nevzkriesla strana pána Blahu. Priznám sa, že neviem ako vyzerajú slovenskí oligarchovia, preto neviem, či u nás boli, je zas len logické, že pán Blaha ich pozná, pretože jeho strana sa s nimi viac než kamaráti. Každopádne je zaujímavé, že situáciu v našej krajine so 100% zastúpením jeho strany vo vláde nazýva prehnitým systémom - až takú sebakritiku sám svojej strane urobiť nemusel...," odvetil mu Kaščák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu