Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Procházka priznal hlas z tajnej nahrávky: DJ Matovič to mal pripravené ako provokáciu!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tak a je to vonku! Údajná tajná nahrávka Radoslava Procházku, o ktorej hovoril Matovič, vyplávala na povrch. Počuť na nej, ako sa baví Matovič s Procházkom o financovaní jeho prezidentskej kampane. Šéf Siete mal údajne minúť oveľa viac a inzerovať bez dokladov. Procházka ho označil za DJ-a, ktorý to mal zručne namixované!

Nahrávka sa objavila na internete, Matovič bol z nej prekvapený, napísal o nej na Facebooku. Dlhotrvajúca sága sa rozpútala po tom, čo líder Obyčajných ľudí obvinil neúspešného prezidentského kandidáta, že chcel financovať kampaň bez bločku cez jeho regionálnu tlač.

Následne sa začali navzájom obviňovať a rozpútali sa medzi nimi slovné potýčky. Matovič autenticitu rozhovoru potvrdil. Video je dokonale zrežírované proti Radoslavovi Procházkovi.

Pozrite si tajnú nahrávku medzi Matovičom a Procházkom

Procházka tvrdí, že kampaň ho stála okolo 250-tisíc eur. Na videu však počuť, ako hovorí až o dvojnásobnej sume! Matovič ho chcel dotiahnuť na detektor lži. Procházka to prijal, ale neskôr to odmietol. Teraz sa čaká, ako sa k nahrávke postaví nádejný "gazda" pravice. Vyjadrenie už poskytol, ale obvinenia odmieta.

Matovič netuší, ako sa to dostalo von

"Celý som ho nachystal ja," povedal o materiáli Matovič. So zverejnením však čakal na stanovisko generálneho prokurátora, či môžu byť trestaní ľudia, ktorí chcú usvedčiť skorumpovaných

Matovič netuší a ani nerieši, ako sa materiál dostal na internet. "Predpokladám, že ľudia si povedali, že rýchlejšie to prebolí, keď sa to zverejní v lete," uviedol. Matovič však nevie, ako sa to k týmto ľuďom dostalo, pretože materiál mal skrytý na viacerých miestach, ktoré si myslel, že sú dobre zabezpečené. "Zverejnenie bez môjho vedomia ma prekvapilo," dodal.

Procházka sa priznal

Radoslav Procházka konečne dvihol telefón. Na Facebooku jeho reakciu zverejnila RTVS. "Je to môj vlastný hlas a moje vyjadrenia sú celkom zručne zostrihané. DJ Matovič to mal od začiatku pripravené ako provokáciu a ja som rád, že som sa nenechal nachytať," povedal líder Siete.

S inzerciou bez bločku vraj Matovič provokoval. Na to sa vraj Procházka nedal nachytať. Trestné oznámenie na Matoviča zrejme nepodá, pretože podľa vlastných slov má kopec inej roboty.

O čom spolu hovorili?

Podľa zverejneného materiálu Matovič tvrdí, že Procházka najskôr poslal minulý rok v septembri do vydavateľstva regionPRESS ženu z jeho reklamnej agentúry. V jeho mene podľa videa žiadala inzerciu za 8,5 tisíca eur bez dokladu, ale nepochodila. Matovič ďalej konštatuje, že vo februári už Procházka oslovil jeho.

Vtedajší prezidentský kandidát podľa Matoviča nepoprel, že by za ním poslal ženu vybaviť inzerciu neoficiálne a bez dokladu. Matovič sa v rozhovore, ktorý trval viac ako hodinu a na videu je z neho niekoľko minút, pýta muža, ktorým má byť Procházka, či chce časť inzercie zadať oficiálne a časť neoficiálne.

"Jak mi ty to umožníš," vraví hlas podobný Procházkovmu. "Jak ty chceš, ty povedz," hovorí Matovič. "Pol na pol," odpovedá Procházkovi podobný hlas. Matovič sa pýta na podrobnosti, či v správe pre ministerstvo financií bude uvedené, akú zľavu poskytol regionPRESS. "Ale počúvaj, keď to má byť akékoľvek nepohodlie, tak srať na to, to je akože," odpovedá hlas podobný Procházkovmu.

Rovnako Matovičovi vysvetľuje, že v septembri nakoniec nezadal inzerciu preto, lebo nemal peniaze. Matovič sa na nahrávke pýta: pol na pol? Ak s tým nemáš ty problém, lebo pri takom objeme to proste nemá kto ako odkontrolovať, odpovedá podľa Matoviča Procházka. Matovič chcel tiež zistiť, či by neoficiálne mohlo ísť 90 percent inzercie - odpoveď bola "uhm". "Nikdy som to nerobil a ani by som to nechcel robiť," konštatuje Matovič. "Nie, nechcem, aby si mal z toho nejaký úzkocitný pocit. Fakt to nestojí za to," odpovedá Procházkovi podobný hlas.

Matovič sa partnera v rozhovore pýtal, koľko ho bude stáť kampaň do konca prvého kola, od úplného začiatku. "Odhad asi šesť kíl," odpovedal. Neskôr to skorigoval. "Počkať, tak potom nie, tri kilá už nenazbieram, to už nedám, tak päť, pol mega," uzavrel hlas podobný Procházkovmu.

"Prečo som ho nahral? Skorumpovaných politikov nikdy inak neusvedčíte," vysvetľuje Matovič, prečo nahrávku urobil. Keďže rozsah oficiálne priznaných výdavkov na kampaň u Procházku nezodpovedal reálnym výdavkom, rozhodol sa podľa vlastných slov zistiť pravdu na vlastnú päsť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu