Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Procházka odráža útok: Matovič potrebuje psychiatra, je to humusácky predajný bonzák!

Divadlo Procházka vs. Matovič pokračuje Zobraziť galériu (4)
Divadlo Procházka vs. Matovič pokračuje (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Radoslav Procházka nepôjde na žiadny detektor! Nechce ani hrať hry, ktoré rozohral Matovič, vyhlasuje líder Siete. Podľa neho potrebuje Matovič psychiatra. Na tlačovke odovzdal novinárom audítorskú správu k financovaniu prezidentskej kampane. Matovič zase odvetil, že Procházka neplní svoje sľuby a chce ísť za generálnym prokurátorom. Zrejme sa máme ešte na čo tešiť!

"Poslanec Matovič si v tejto hre vystačí sám so svojím režisérom. Ja končím. Som síce doktor, ale nie som psychiater, takže ja mu odbornú pomoc, ktorú potrebuje, neviem poskytnúť," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Procházka a odovzdal novinárom audítorskú správu k financovaniu prezidentskej kampane.

K údajnej nahrávke, ktorá by mala dokazovať Procházkov pokus platiť inzerciu v Matovičovom médiu bez dokladu, líder Siete povedal, že žiadna pravá nahrávka neexistuje. "Neviem si predstaviť, že na poslaneckom klube OĽaNO, na stretnutí medzi štyrmi očami, môže vzniknúť nejaká pravá nahrávka. To je spáchanie trestného činu na pôde parlamentu," povedal Procházka.

Radoslav Procházka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pripomenul, že Matovič sa hneď pri vstupe do politiky pred štyrmi rokmi zviditeľnil tým, že sa ho mal údajne niekto pokúšať podplatiť, napokon z toho urobil kamarátov žart. Následne jeho poslanci hlasovali za pád vlády Ivety Radičovej. V súčasnosti sa podľa Procházkových informácií z "komunálu" Matovič vypytuje ľudí, či by mu nepomohli "nájsť nejakú špinu na Andreja Hrnčiara". Procházka Matoviča označil za "humusáckeho predajného bonzáka". Odmieta takéto praktiky.

Podľa Procházku ide Matovičovi aj v súčasnom spore len o to, aby bol v médiách. "Je zrejmé, že celá tá šaráda s detektorom slúžila poslancovi Matovičovi na to, aby sa dostal do správ. Program nemá žiadny, ani ho nikdy nemal a ide len o to, aby sa opäť dostal k piatim miliónom eur od slovenských daňovníkov a mal z čoho futrovať svoju firmu," odôvodnil Procházka.

Na otázku, či sa pokúšal platiť inzerciu bez dokladu, povedal, že nie a ani to nikomu nikdy nekázal. Túto tému podľa neho otvoril v rozhovore Matovič, ktorý mu hovoril, že za ním prišiel niekto z nejakej agentúry nakúpiť za Procházku inzerciu a chcel platiť bez dokladu. Procházka sa mal Matoviča spýtať, kto to bol, lebo on nič také nechcel a nevie, o koho ide. Matovič mal odpovedať, že je to jedno.

Miroslav Beblavý zdôraznil, že Matovičovi nejde o očistenie politiky, ako vyhlasuje, ale iba a len o šou. "Lebo človek, ktorému by išlo o to, aby naozaj čistil slovenskú politiku, by postupoval úplne inak ako on. Je mi ľúto, že sme toto zažili," poznamenal.

Procházka dodal, že už ho viac nezaujíma, čo Matovič urobí, mieni sa konečne venovať Sieti a návrhom riešení pre ľudí. "To ma zaujíma viac," vyhlásil. Ľudia si podľa neho vyberú, či chcú cirkus alebo ľudí, ktorí pre nich niečo urobia. Pripomenul, že Sieť napríklad navrhovala dať 200 miliónov eur na realizáciu najurgentnejších potrieb samospráv. Tiež predstavila hrubé rysy plánu, ako odmeniť ľudí za trpezlivosť, s akou znášali bremeno konsolidácie.

Matovič chce ísť za generálnym prokurátorom

Líder OĽaNO Igor Matovič napriek tomu, že bol na to pripravený, zatiaľ nezverejní údajnú nahrávku Radoslava Procházku, ktorá by mala dokazovať Procházkov pokus platiť inzerciu v Matovičovom médiu bez dokladu. Najskôr vyzýva generálneho prokurátora, aby v zmysle zákona o prokuratúre formou písomného stanoviska usmernil všetkých prokurátorov tak, aby zverejnenie záznamu z rozhovoru medzi dvoma politikmi nemohlo byť považované za trestný čin.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Matovič je presvedčený, že povinnosť dôvernosti ústneho prejavu nemôže chrániť trestný čin a postihovať osoby, ktoré proti tomu bojujú. Na otázku, prečo nahrávku nedal polícii, Matovič odvetil, že aj Procházka tvrdí, že ak nahrávku sprístupní tretej osobe, spácha trestný čin. "Dnes som bol pripravený nahrávku zverejniť, ale vzhľadom na to, že sa Procházka vyhráža, že ak to zverejním, spácham trestný čin, je tu výzva generálnemu prokurátorovi," zdôraznil.

Matovič útočí aj na Facebooku
Zobraziť galériu (4)
Matovič útočí aj na Facebooku  (Zdroj: FB)

Šéf OĽaNO je zároveň presvedčený, že Procházka porušil vlastný verejný prísľub. "Opakovane hovoril, že vždy všetky svoje sľuby drží. Sľúbil, že pôjde na detektor vo veľkej televíznej šou. Dnes oznámil, že nepôjde. Vari sa nezľakol svojho vlastného hlasu? Možno sa to dá chápať ako priznanie, každý z nás si vyberie," povedal.

K údajnej nahrávke, ktorá by mala dokazovať Procházkov pokus platiť inzerciu v Matovičovom médiu bez dokladu, líder Siete povedal, že žiadna pravá nahrávka neexistuje. "Neviem si predstaviť, že na poslaneckom klube OĽaNO, na stretnutí medzi štyrmi očami, môže vzniknúť nejaká pravá nahrávka. To je spáchanie trestného činu na pôde parlamentu," povedal Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu