Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Gašparovič vymenoval prvého hasiča do hodnosti generála

Alexander Nejedlý a Ivan Gašparovič
Alexander Nejedlý a Ivan Gašparovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovensko má prvého hasiča v hodnosti generála. Je ním prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Alexander Nejedlý, ktorého dnes do tejto hodnosti vymenoval prezident SR Ivan Gašparovič.

"Osvojil som si dôvody vlády Slovenskej republiky a ministra vnútra k vášmu povýšeniu do hodnosti generála," povedal Gašparovič. Ocenil, že HaZZ sa stal moderným zborom a inštitútom prevencie. 

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) Nejedlý uskutočnil jednu z najväčších reforiem HaZZ, čím sa zbor stal jedným z najmodernejších v Európe a dosiahol aj dobré výsledky. "Toto ocenenie nie je len o prezidentovi HaZZ, ale aj o dôvere k celému hasičskému zboru," doplnil minister.

"Vnímam to ako veľkú poctu, nielen osobnú, ale aj poctu pre celý hasičský zbor - či už profesionálny, alebo dobrovoľný," povedal Nejedlý. V HaZZ pracuje takmer 30 rokov. Prezident Gašparovič po vymenovaní Nejedlého za generála prijal v Prezidentskom paláci aj predstaviteľov Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR na čele s jej prezidentom Ladislavom Pethöom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu