Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Situáciu v uliciach Bratislavy bude monitorovať ďalších 11 kamier

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislava tento rok rozšíri svoj kamerový systém o ďalších 11 bezpečnostných kamier. V Novom Meste majú pribudnúť tri, v Starom Meste dve a po jednej dostane Dúbravka, Rača, Petržalka, Vrakuňa, Rusovce a Karlova Ves. Schválili to dnes bratislavskí poslanci.

V tohtoročnom rozpočte na rozšírenie kamerového systému bratislavskí poslanci vyčlenili sumu 268.000 eur. Jednu z kamier mesto umiestni do areálu prírodného kúpaliska Kuchajda. Ďalšie dve novomestské budú na Zátiší a Trnavskom mýte. V Starom Meste kamera pribudne na Dunajskej ulici a tiež medzi Cintorínskou ulicou a Ulicou 29. augusta.

V Petržalke kameru umiestnia na Mamateyovu ulicu, v Rači medzi Detviansku a Rustaveliho, v Karlovej Vsi k Základnej škole Alexandra Dubčeka a vo Vrakuni do okolia zdravotného strediska na Bebravskej ulici.

V Dúbravke pribudne kamera na uliciach Sch. Trnavského a J. Alexyho a v Rusovciach zase na Balkánskej ulici pri obchodnom dome. Pre kamery boli starostlivo vybraté miesta podľa priestupkov a trestnej činnosti, podotkla dnes náčelníčka mestskej polície Zuzana Zajacová.

V minulom roku hlavné mesto rozšírilo existujúci mestský kamerový systém o 11 nových kamier. Kamery pribúdajú na základe poslancami schválenej koncepcie rozvoja mestského kamerového systému na roky 2013-2015.

Kamerový systém začalo mesto budovať v roku 1999. O rok neskôr osadilo prvú kameru na Hlavnom námestí a neskôr mali kamery okrem Starého Mesta už aj mestské časti Ružinov, Petržalka a Nové Mesto.

V roku 2006 vybudovali aj optickú sieť a prepojili okrskové stanice mestskej polície, v týchto štyroch mestských častiach, s centrálnym dispečingom na Gunduličovej ulici. Udalosti sa vtedy začali nahrávať na jednom mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu