Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

O granty na kultúru menšín žiadali v roku 2013 najviac občianske združenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – V dotačnom programe Kultúra národnostných menšín sa v roku 2013 o finančnú podporu najviac uchádzali občianske združenia. Vyplýva to zo Správy o postavení a právach príslušníkov národnostných menšín v roku 2013, ktorá je v súčasnosti v pripomienkovom konaní.

Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny, ktorý správu vypracoval, informuje, že občianske združenia predložili až 60 percent všetkých žiadostí. Druhou najaktívnejšou skupinou žiadateľov o dotáciu boli obce, ktoré predložili takmer 14 percent žiadostí. Naopak, žiadosť o dotáciu v programe Kultúra národnostných menšín predložil v roku 2013 iba jeden vyšší územný celok.

Najviac žiadateľov o dotáciu bolo z Trnavského (21,8 percenta), Nitrianskeho (20,3 percenta) a Košického samosprávneho kraja (18,6 percenta). Najmenej z Trenčianskeho kraja, odkiaľ sa o dotáciu uchádzalo iba 19 subjektov (0,5 percenta z celkového počtu).

Z celkového počtu 2076 bolo podporených 1302 predložených projektov. Z tohto počtu sa napokon nerealizovalo 44 aktivít. Komisia nepodporila 725 projektov, 49 projektov z dôvodu formálnych chýb nebolo hodnotených.

Najviac podporených projektov bolo z oblasti folklórnych, hudobných a tanečných, divadelných aktivít a kultúrno-vzdelávacích táborov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu