Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na dani z áut podnikatelia zaplatili 141,51 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na dani z motorových vozidiel za minulý rok zaplatili podnikatelia 141,51 mil. eur. Ako ďalej informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, v medziročnom porovnaní je to o 6,3 mil. eur viac.

Počet vozidiel uvedených v daňových priznaniach podľa nej taktiež medziročne stúpol. Kým v roku 2012 to bolo 588,6 tis. motorových vozidiel, tak vlani to bolo niečo vyše 611 tis. automobilov.

Najviac na dani z motorových vozidiel za rok 2013 zaplatili podnikatelia v Bratislavskom kraji, a to 28,71 mil. eur. V Nitrianskom kraji podnikatelia uhradili na dani z áut 19,18 mil. eur. Tretí najvyšší objem bol podľa údajov zverejnených finančnou správou v Žilinskom kraji, pričom išlo o sumu 16,25 mil. eur. Naopak, najmenej sa vybralo v Trenčianskom kraji, a to 13,05 mil. eur.

Pri podávaní daňových priznaní je dôležité, v ktorom kraji majú podnikatelia automobil prihlásený. V ňom je potrebné daňové priznanie nielen podať, ale daň aj zaplatiť. Termín na podanie daňového priznania za minulý rok bol do 31. januára tohto roka.

Daň z motorových vozidiel je príjmom rozpočtu jednotlivých vyšších územných celkov a finančná správa túto daň podľa Macíkovej len vyberá a následne posiela do rozpočtov jednotlivých žúp. Sadzbu dane tiež určujú jednotlivé vyššie územné celky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu