Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V okrese Brezno sa cez víkend stali dve dopravné nehody so 4 ťažko zranenými

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BREZNO - Až štyri ťažko zranené osoby si vyžiadali dve dopravné nehody, ktoré sa stali v okrese Brezno v priebehu troch dní.

V piatok 4. apríla o 18.10 h došlo k dopravnej nehode v obci Čierny Balog na križovatke cesty II/529 a cesty na Nový Krám. Dôchodca vo veku 70 rokov z Brezna na aute Škoda Felicia pri vychádzaní z miestnej komunikácie nerešpektoval dopravnú značku "Daj prednosť v jazde" a nedal prednosť vozidlu Škoda Fabia, ktoré viedol 34-ročný vodič z Drábska. Ten jazdil v smere od Brezna na Čierny Balog.

Pri nehode sa ťažko zranila osemročná spolujazdkyňa vo vozidle Škoda Fabia. V Škode Felicia sa ťažko zranil vodič, 72-ročný spolujazdec a 73-ročná spolujazdkyňa utrpeli zranenia s dosiaľ neurčeným časom liečenia. Dychová skúška na zistenie alkoholu v krvi vodičov vzhľadom na ich zdravotný stav vykonaná nebola, preto bol u nich nariadený odber krvi. Škoda na vozidlách sa odhaduje na 3500 eur.

Ďalšia dopravná nehoda sa stala v noci zo soboty (5. 4.) na nedeľu (6. 4.) o 00.45 h v obci Hronec pred rodinným domom na Strednej ulici. K nehode došlo potom, ako 41-ročný vodič z Hronca na osobnom vozidle Ssangyong Musso jazdil v smere od námestie Hronec na Čierny Balog a z doteraz nezistených príčin narazil do odstaveného osobného motorového vozidla Mercedes Benz.

Zároveň pritom zrazil aj 28-ročného chodca, ktorý utrpel ťažké zranenia. Následne vodič z miesta dopravnej nehody odišiel, ale po príchode policajtov sa tam vrátil, odmietol sa však podrobiť vyšetreniu na zistenie alkoholu alebo inej návykovej látky.

V oboch prípadoch vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a v druhom prípade aj pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. O prípadoch dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu