Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Nového prezidenta z prednášky študentom: Peniaze vás neurobia šťastnými!

Prezident Andrej Kiska
Prezident Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Andrej Kiska nie je nepopísaný list na Slovensku. Odišiel skúšať šťastie do Ameriky, neskôr sa vrátil, rozbehol firmy a následne charitu Dobrého anjela. Okrem toho vystupoval a prednášal ľuďom o podnikaní či hľadaní šťastia. Pozrite si zostrih z prednášky, kde mladým študentom vysvetľuje, čo je v živote najdôležitejšie.

Prednáška je z roku 2012 a má názov „Od Triangala a Quatra až k Dobrému anjelovi – skúsenosti manažéra a človeka“. Hovorí na nej mladým študentom o tom, čo je v živote najdôležitejšie. A peniaze to podľa neho nie sú.

„Nás na vysokej škole nikdy nič neučili o veciach ako je odpúšťanie, empatia, súcit, láska. To nás vôbec nikto nikdy neučil,“ začína prednášku Kiska. Hovorí tiež, že v biznise je kľúčové, aby ste sa obklopili správnymi ľuďmi a vybudovali dobré vzťahy.

Prednáška Andreja Kisku

„Stretávam sa s ľuďmi, ktorí majú toľko peňazí, podstatne viac ako ja a môžem povedať, že medzi mnohými týmito ľuďmi šťastie vôbec nie je. Tam neexistuje radosť, úsmev, pohoda. Kladieme dôraz na to, koľko máme, ako vyzeráme, čo vlastníme a to nás nenaplní šťastím,“ povedal o hodnotách.

Najdôležitejšie veci v živote sa za peniaze nedajú kúpiť. „Toto je možno jediná vec, ktorú chcem, aby ste si z tejto prednášky zapamätali, že tie najdôležitejšie, ktoré budete mať, sa nedajú kúpiť za peniaze.“ Zároveň upozornil, že čím viac máme, tým viac sa snažíme získať.

„To, čo vás v živote urobí šťastným, nebudú peniaze. Nebudú, nebudú, nebudú peniaze,“ povedal Kiska na prednáške.

„A ja vás poprosím len o jedno. Čím ďalej budete úspešnejší, tým viac začnite uvažovať, ako to môžete tomu životu vrátiť. Aby ste mysleli aj na druhých a ono sa vám to určite v dobrom vráti,“ uzavrel prednášku nový slovenský prezident.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu