Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Fico sa vážne zranil: Poznáme výsledok operácie na bratislavských Kramároch

Vysmiaty Fico po operácii Zobraziť galériu (12)
Vysmiaty Fico po operácii (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Premiér Robert Fico sa dnes popoludní vážne zranil počas predvolebného futbalového zápasu v Košiciach. Po nešťastnom páde ho previezli na traumatologické oddelenie do miestnej nemocnice, odkiaľ putoval priamo do Bratislavy. Podvečer ho prijali v nemocnici na Kramároch. Operácia achilovky v lokálnej anestéze pod vedením prednostu Kliniky úrazovej chirurgie prof. Petra Šimka prebehla bez komplikácií.

Operácia achilovky premiéra R. Fica prebehla bez komplikácií 
 

"Hodinu po zákroku mohol premiér z Nemocnice akad. L. Dérera odísť," informovala dnes Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Lekári diagnostikovali premiérovi odtrhnutú achilovku na ľavej nohe. V nedeľu večer (23. 2.) sa podrobil operácii v Bratislave. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová. Zranenie podľa nej utrpel počas futbalového zápasu v Košiciach medzi jeho mužstvom a mužstvom Mladých sociálnych demokratov.

Doplnila, že premiér utrpel zranenie nohy mimo súboja a bez cudzieho zavinenia. "Podľa predbežných informácií lekárov by mu špeciálna ortéza mala umožniť obmedzený pohyb," uviedla Szabóová. Pracovný program, ako aj zostávajúca časť jeho predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami, sa podľa nej prispôsobia ďalšiemu vývoju jeho zdravotného stavu.

Robert Fico vychádza z
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Premiér necelé dve minúty pred koncom zápasu medzi členmi Smeru a Mladými sociálnymi demokratmi z ničoho nič spadol na zem a ostal ležať. Ihneď k nemu pribehol primátor mesta Richard Raši, ktorý je lekárom. Raši uviedol ako prvú diagnózu pretrhnutú achilovku, čo nakoniec potvrdili aj v košickej nemocnici.

Premiér sa na zemi zvíjal od bolesti.
Zobraziť galériu (12)
Premiér sa na zemi zvíjal od bolesti.  (Zdroj: Miroslav Vacula)

Fico skončil na traumatologickom oddelení, odkiaľ ho neskôr previezli do nemocnice v Bratislave. "Pána predsedu vlády bude dnes večer operovať operačný tím Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB)," povedala pre Topky hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Podľa našich informácií už premiéra prijali v nemocnici na Kramároch a podrobuje sa operačnému zákroku. 

Podľa premiérovej hovorkyne Beatrice Szabóovej spadol sám, bez cudzieho zavinenia. "Podľa predbežných informácií lekárov by mu špeciálna ortéza mala umožniť obmedzený pohyb," uviedla Szabóová. Pracovný program, ako aj zostávajúca časť jeho predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami, sa podľa nej prispôsobia ďalšiemu vývoju jeho zdravotného stavu.

Ako prvý mu na pomoc pribehol primátor Raši.
Zobraziť galériu (12)
Ako prvý mu na pomoc pribehol primátor Raši.  (Zdroj: Miroslav Vacula)

Ako sa nám podarilo zistiť, za jeho futbalovej "kariéry" ide o prvý takýto úraz. Fico pritom nebol jediný, ktorý sa na nešťastnom zápase zranil. Ešte pred ním musel ihrisko opustiť aj Robert Kaliňák. Jeho zranenie však nie je také vážne. Vyvrtol si členok. Futbalový zápas nakoniec skončil 7:2 v prospech Smerákov, z čoho dva góly si na konto pripísal premiér ešte pred zranením. 

 

 

FOTO Fico sa vážne
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu