Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kandidát na prezidenta Andrej Kiska bol online: Nikomu som neponúkol 50-tisíc eur

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Andrej Kiska sa narodil v roku 1963 v Poprade. V roku 2005 založil charitatívnu organizáciu Dobrý anjel. V máji 2013 však svoje pôsobenie v tejto organizácii ukončil. Živí sa ako podnikateľ a filantrop. O priazeň voličov sa chce uchádzať ako nestranícky a nezávislý kandidát. Chce dodať prezidentskému úradu autoritu, nezávislosť a vytvárať protiváhu vláde. Je ženatý a má štyri deti. Posledné prieskumy ho posielajú do druhého kola s Robertom Ficom, kde má reálnu šancu zvíťaziť. Pýtať sa ho môžete už v piatok od 10. hodiny!

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

21.02.2014 11:05 - otázka od Andreas
Dobré ránko pán Kiska, Aké ponúkate riešenia ako prezident tejto zúfalej situácie aká je na Slovensku ? Teda okrem toho ,že budete svoj prezidentský plat dávať ako almužnu žobrajúcemu ľudu ?
Samozrejme, úlohou prezidenta je naliehať na vládu a parlament, aby neignorovali problémy v sociálnom systéme, ale aby ich systémovo riešili. Podporu by nemali dostávať lajdáci, ktorí pracovať nechcú, ale štát sa musí postarať o slabých, ktorí sa sami o seba postarať nedokážu. K prezidentskému platu. Som finančne zabezpečený človek a pokladám za svoju povinnosť pomáhať tým, ktorí toľko šťastia v živote nemali. Na prezidentský plat sa ma pýtalo množstvo ľudí a ja im rozumiem, keďže mnohí tradiční politici naozaj do politiky idú iba preto, aby sa nabalili. V mojom prípade považujem za prirodzené, že sa svojho platu vzdám v prospech ľudí, ktorí statočne bojujú s osudom a štát sa o nich nedokáže postarať. Čas na náš rozhovor vypršal, je mi to ľúto, lebo som nestihol odpovedať na množstvo otázok. Ak máte záujem môžeme pokračovať v diskusii napríklad na mojej Facebookovej stránke. Prajem všetkým krásny deň, do volieb ostáva 23 dní a ja verím, že našu šancu na skutočne nezávislého a nestraníckeho prezidenta nezahodíme.
21.02.2014 10:58 - otázka od zolobirma
Pán KISKA ! Čo konkrétne dobrého pre ľudí máte v úmysle urobiť pre slovenských občanov ako prezident, resp. čo považujete po zvolení za priporitu.
Ako som už povedal, prioritami Slovenska sú tvorba pracovných miest. Za veľký problém pokladám naše vzdelávanie, kde potrebujeme, aby z našich škôl odchádzali vzdelaní ľudia pripravení na prax. Za tretiu moju prioritu považujem zdravotníctvo, v ktorom je dnes pacient na samom dne a tradiční politici strácajú roky rozprávaním o počte poisťovní, ale zabúdajú na to najdôležitejšie - na chorého človeka. Myslím si, že je úlohou prezidenta na tieto problémy upozorňovať a využiť celú svoju autoritu na to, aby ich politici riešili.
21.02.2014 10:54 - otázka od Er Luker
Dobrý deň pán Kiska, tiež máte ten pocit, že morálne hodnoty, ktoré nám vštepovali do pamäti naši rodičia, sa z tejto republiky vytratili? Že ľudia, ktorí si ctia stále tieto hodnoty sú tu už iba na smiech? Prajem veľa zdravia a pevné nervy. Ako ste pre choré deti dobrý anjel, tak ste pre nás svetielko nádeje, ktoré žiari na konci tunela, plného špiny a marazmu.
Na stretnutiach s ľuďmi cítim túžbu naše Slovensko poľudštiť, vrátiť do politiky nezávislosť a záujem politikov o problémy ľudí. Som presvedčený, že našej spoločnosti by veľmi pomohlo, keby do politiky vstúpili noví ľudia, čestní a schopní. Verím môj prípadný úspech v prezidentských voľbách by bol pre týchto ľudí veľkým povzbudením.
21.02.2014 10:52 - otázka od Ivan
Zdravím, čo vravíte na 1. úvery kde sú 30% úroky úžerníckych spoločností? 2. Skryté poplatky šplhajúce sa k stovkám eur za vybavenie týchto zdierackých spoločností? 3. Čo stým chcete robiť ako potencionálny prezident, bývalí spolumajiteľ takejto firmy?
Problémom sú spoločnosti, ktoré poskytujú skutočne obrovské úroky vo výške dokonca 22 000 %. Druhým problémom sú spoločnosti, ktoré berú za poskytnutie peňazí do zálohy nehnuteľnosť a aj pri najmenšom zaváhaní klienta mu túto nehnuteľnosť zoberú. Voči obom týmto typom spoločností mala vláda už dávno zasiahnuť. Na splátkové systémy Triangel a Quatro som hrdý. Triangel vďaka svojej unikátnej logistike výrobky nakupoval priamo od výrobcov a doručoval ich zákazníkom domov umožnil státisícom ľudí nákup na splátky s nulovým navýšením. Triangel a Quatro umožnili ľuďom, ktorých v tom čase banky odmietali, nákup na splátky. Už 8 rokov ich vlastní banka, riadia sa bankovými pravidlami a kontrolou.
21.02.2014 10:47 - otázka od Marek
Podporujete zavádzanie nástrojov priamej demokracie? Ste za sfunkčnenie referenda, za zavedenie ľudovej iniciatívy a ľudového veta? Podporuje zavedenie odvolateľnosti poslancov a iných volených predstaviteľov?
Skúsenosti so Slovenska ukazujú, že referendum ako nástroj priamej demokracie, sa nevyužíva úspešne. Domnievam sa, že o dôležitých otázkach by nemalo rozhodovať 20 % ľudí. Referendá by sme však mohli posilňovať na miestnej úrovni, kde by ľudia mohli rozhodovať otázkach, ktoré ich trápia. Pozitívne príklady z miestnej úrovne by potom mohli presvedčiť aj skeptikov, že zmysel môžu mať aj celoštátne referendá.
21.02.2014 10:44 - otázka od faraonik
pan kiska postrehol som antikampan od fica uz ako mu tecie do bot , ale uz aj od knazka na vasu osobu - ako s tym bojujete ? drzim palce nech ostanete nadalej pokojny ako doteraz a nenechajte sa vtiahnut do spinavych hier ...
Ďakujem za podporu. Na diskusie so všetkými kandidátmi sa teším, budú už za pár dní. Nebojte sa, do politiky som vstúpil, aby som pomohol zmeniť naše Slovensko a antikampaňou sa znechuť nenechám.
21.02.2014 10:42 - otázka od Alexander
Pan Kiska kolko teda doposial stala Vasa kampan a 200 000 eur si nechajte pre tych co neovladaju ani zaklady matematiky kedze si viete dovolit ponuknut Spiritovi 50 000 len tak.
Nikdy som nikomu za podporu neponúkol 50-tisíc eur. Moju podporu hľadám v ľuďoch, ktorí veria mojej ponuke nezávislého nestraníckeho prezidenta, ktorý bude bojovať za občanov.A máte pravdu, do konca januára dosiahli moje výdavky na kampaň 200-tisíc eur. Keďže si ju financujem sám, nemusím sa tajiť, aké sú moje výdavky.
21.02.2014 10:39 - otázka od ATILA
AKO BUDETE RIEŠIŤ PROBLEM , hlavne na východnom SLOVENSKU ?
Na východnom Slovensku sa obzvlášť pálčivo prejavuje to, keď tradiční politici dlhodobo neriešia problémy, ktorými ľudia žijú.Ľudia húfne odchádzajú za prácou, často za hranice. Zásadným riešením je zlepšenie podmienok na tvorbu pracovných miest a zvýšenie konkurencieschopnosti Slovenska. Ako človek so skúsenosťami z podnikania by som chcel napríklad výrazne posilniť ekonomický rozmer slovenskej diplomacie.
21.02.2014 10:33 - otázka od Chris
Kto sponzoroval vašu kampaň a akú cenu chce dotyčný/-ná za to ? Ďakujem
Tak ako som uviedol, celú kampaň si financujem výhradne z vlastných zdrojov. Ak chce byť prezident skutočne nezávislý, za ktorým budú stáť ľudia, nesmie byť predĺženou rukou politickej strany, alebo nejakých sponzorov. Neverím tomu, že ak bol človek v strane 20 rokov, strana mu platí kampaň, že sa ze neho zrazu stane prezident, ktorý bude stáť za ľuďmi a nie za svojou politickou stranou.
21.02.2014 10:30 - otázka od jozef
Dobrý deň prajem,chcem sa Vás pán Kiska opýtať,môžete z postu prezidenta pomôcť riešiť situáciu v likvidáciu živnostníkov (myslím tým zhoršených odvodových podmienok a licencií)ktorý nikdy neboli odkázaný na štátnu pomoc? ďakujem za pravdivú odpoveď
Základným problémom Slovenska je stagnujúca ekonomika a nedostatok pracovných miest. Mladí ľudia chcú zo Slovenska odísť a na stretnutiach s občanmi po celom Slovensku, je vidieť, že nezamestnanosť je skutočne obrovský problém. Vláda si z tých, ktorí tvoria najviac pracovných miest na Slovensku - živnostníkov, malých a stredných zamestnávateľov - nepriateľov a hádže im polená pod nohy. Prezident nerobí ekonomickú politiku štátu, ale môže naliehať na vládu a parlament, aby prijímali zákony na podporu tvorby pracovných miest, nie na ich likvidáciu. Práve toto je úloha prezidenta, hoci dnes si ju, žiaľ, neplní.
21.02.2014 10:26 - otázka od Marian Zeman
Pan Kiska, myslite si, ze mozte porazit pana Fica? naozaj si to myslite? pretoze ja o vas citam len nepekne veci, ohladom vasho zbohatnutia a podobne, presvecte ma o opaku
Vládna strana spustila proti mne silnú platenú antikampaň, z čoho je vidieť, že si nie sú istí výsledkom volieb. Som presvedčený a ľudia na Slovensku to už viackrát ukázali, že vieme použiť zdravý rozum. Slovensko má šancu zvoliť si nezávislého a nestraníckeho prezidenta. Je dôležité ísť voliť, aby sme nedovolili jednej strane ovládnuť celý štát. Vláda dnes potrebuje protiváhu, ktorú nemá ani v parlamente ani v prezidentskom paláci. Dnes nie autority, ktorá by sa dokázala postaviť za ľudí. Takouto autoritou môže byť práve nezávislý a nestranícky prezident.
21.02.2014 10:23 - otázka od Matúš Malček
Dobrý deň, čo hovoríte na obvinenia o neúprimnosti? Nemyslíte si, že je zvláštne, že ste doteraz nepriznali kde ste nabrali toľko peňazí?
Vďaka predaju spoločností, ktoré sme s bratom a bratrancom založili v Poprade na zelenej lúke bez toho, aby sme čokoľvek dostali darom, alebo sprivatizovali, sa zo mňa stal finančne zabezpečený človek. Som presvedčený, že je morálnou povinnosťou úspešných ľudí pomáhať tým, ktorí v živote toľko šťastia nemali a osud sa s nimi kruto zahral. Byť úspešným nie je hriech, pokiaľ si človek uvedomuje, že sa so svojim úspechom má deliť. Ako som už viackrát uviedol, po predaji spoločností, zdanení a vyplatení ostatných záväzkov, som získal vyše 10 miliónov eur. Z týchto peňazí som časť venoval na financovanie réžie Dobrého Anjela (1 milión eur) a financujem aj ďalšie projekty napríklad Stop úplatkom v zdravotníctve, či podporu detského centra v Dobšinej. Celú kampaň si financujem výhradne z vlastných prostriedkov a dal som verejný prísľub, že od žiadnej politickej strany alebo sponzora nepríjmem ani cent.
21.02.2014 10:15 - otázka od mufty
dobry večer prajem! Milan Knažko Vas aktualne vyzval do diskusie, prečo snim odmietate isť? Vyhovorka lebo fico je dosť trapna, kedže ten ma už 2. kolo iste, Vy však možte prisť o vela hlasov ked odmietate ist do diskusie Knažkom ktory je v prvom kole vašim priamim superom, nei fico... dik za odpoved
Teším sa na diskusie so všetkými relevantnými kandidátmi vrátane premiéra, ktoré budú už za pár dní. Som presvedčený, že ľudia si neželajú, aby som sa handrkoval vo dvojici akurát s pánom Kňažkom, a tým pomáhať predsedovi vlády. Nenechám sa vtiahnuť do nezmyselných bojov tradičných politikov.
21.02.2014 10:13 - otázka od surak murak
Je podla vas dobre mať prezidenta ktory by sa mal učiť byť prezidentom počas vykonu funkcie?
Som presvedčený, že človek, ktorý kandiduje na prezidenta by mal mať skúsenosti. Mal by vedieť, čo ekonomike pomáha a čo jej škodí, čo pracovné miesta vytvára a čo ich ohrozuje. Mal by mať reálnu skúsenosť s problémami, s ktorými sa ľudia stretávajú v zdravotníctve, v sociálnom systéme... Dnes sa tradiční politici obklopili vysokými múrmi, o problémoch ľudí vedú reči, ale nedávajú reálne riešenia. Za človeka by mali hovoriť jeho činy, nie jeho sľuby a reči.
21.02.2014 10:08 - otázka od Vladimír Švigár
Dobrý deň p.Kiska, ako vysvetlíte to,že Vaši sponzori basketbalu sú velmi blízke firmy slovenského oligarchu z Košíc,spolumajitela J&T a ticheho spoločníka USS Košice s.r.o. ? Nemáte k sebe blízko podobne ako Fico ,resp.nerobíte mu "garde" volbách,kde je doležité aby post nezískala pravica ? Dakujem.
Dobrý deň prajem. Teším sa na vaše otázky. Basketbalistky Good Angels okrem toho, že robia výbornú reklamu Slovensku sa stali aj podporovateľmi Dobrého Anjela, kde každý rok do systému prispievajú na základe počtu strelených košov v európskej lige. Tieto príspevky, ako aj príspevky od všetkých ostatných darcov Dobrý Anjel do posledného centu pošle rodinám s deťmi, ktoré statočne bojujú so zákernou chorobou.Do dnešného dna basketbalistky prispeli čiastkou skoro 30-tisíc eur. Takže vždy pozorne sledujeme ich zápasy a tešíme sa nielen z každého ich víťazstva, ale aj z každého streleného koša.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu