Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prieskum Focusu zrazil Smer na kolená: Druhé kolo šokujúco Kiska 53,7 vs. Fico 46,3!

Andrej Kiska by porazil Roberta Fica v 2. kole Zobraziť galériu (4)
Andrej Kiska by porazil Roberta Fica v 2. kole (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Mesiac pred prezidentskými voľbami bude zrejme v strane Smer rušno. Agentúra Focus totiž zverejnila výsledky najnovšieho prieskumu, ktorý ukazuje, že Robert Fico by v hlasovaní občanov prehral. Síce suverénne vyhráva v prvom kole, v tom druhom by mal Andrej Kiska o sedem percent viac ako on.

Agentúra FOCUS uskutočnila v dňoch 27.01. – 05.02. 2014 prieskum verejnej mienky formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1051 respondentov, ktorí reprezentujú populáciuSR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "Prezidentské voľby budú na Slovensku v polovici marca. Predstavte si však, že by sa prezidentské voľby konali už tento víkend a na prezidenta by kandidovali nasledujúci kandidáti, ktorých mená sú uvedené na tomto zozname v abecednom poradí. Ktorému z nich by ste dali svoj hlas?"

18,9% respondentov by nešlo voliť a 16,7% odpovedalo „neviem“, resp. „nechcem odpovedať“. Ostatných 64,4% respondentov - rozhodnutých voličov rozdelilo svoje preferencie nasledovne:

Prieskum Focusu zrazil Smer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Focus)

V druhom kole by prekvapivo v súboji s Ficom vyhral Andrej Kiska.

Prieskum Focusu zrazil Smer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Focus)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu