Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kotleba to zase schytal: Ďalší list, ktorého obsah má riadne grády!

Novozvolený župan Marian Kotleba Zobraziť galériu (2)
Novozvolený župan Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) z Banskej Bystrice - Rudlovej vyzvali v otvorenom liste predsedu VÚC Mariana Kotlebu, aby svojimi vyhláseniami neznevažoval "hodnoty Slovenského národného povstania, jeho účastníkov a obete fašizmu, ako aj smerovanie Slovenska a Slovákov k demokratickej a slobodnej Európe".

"Vaše právo na slobodu prejavu rešpektujeme, avšak ak vystupujete ako predseda Banskobystrického samosprávneho kraja, nereprezentujete len 15 percent oprávnených voličov, ktorí vás zvolili, ale všetkých obyvateľov nášho kraja," uvádzajú signatári v liste.

Reagujú v ňom na kritické vyjadrenia Mariana Kotlebu na adresu SNP, ale aj jeho vyhlásenia smerom k Európskej únii. "Sme presvedčení, že Vaše názory sú v príkrom rozpore s názormi a hodnotovými postojmi väčšiny obyvateľov Banskobystrického kraja," tvrdia signatári listu. 

"Preto si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste ako vrcholný reprezentant všetkých obyvateľov Banskobystrického kraja podobnými vyhláseniami neznevažovali naše miesto v Európskej únii, demokratické a antifašistické tradície nášho kraja a nezneucťovali tých, ktorí sa s nasadením vlastného života a osobnej slobody zúčastnili protifašistického odboja, a najmä tých, ktorí sa stali obeťami fašistických represálií," dodávajú.

"Aj vďaka nim vyvrcholil boj za národné oslobodenie spod jarma fašizmu Slovenským národným povstaním v roku 1944, vďaka ktorému má Slovensko nezastupiteľné miesto v Európe," uzatvárajú predstavitelia SZPB v Banskej Bystrici - Rudlovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu