Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti sa zrazili v protismere na kruháči: Nehoda ako v zlom vtipe vyjde pekne draho!

(Zdroj: Tip čitateľa)

PRIEVIDZA - V piatok večer sa stala nezvyčajná nehoda v Prievidzi. Pri kruhovom objazde sa zrazili dve policajné autá, pričom záber z nehody vyvolával veľa otáznikov. Obidve vozidlá sa ponáhľali objasniť telefonát, ktorý hlásil nález mŕtveho tela. Policajti leteli takou rýchlosťou, až do seba narazili. Nakoniec prišla tretia hliadka, ktorá namiesto mŕtvoly konštatovala iba zrážku dvoch policajných áut. Teraz sa zisťuje, ktorý vodič pochybil a kto bude musieť uhradiť mastnú čiastku za napáchané škody.

Nehoda sa stala v piatok okolo desiatej. Policajný Nissan Navara a Seat sa do seba "opreli" v Prievidzi na kruhovom objazde. Obidve boli v zásahovom režime, mali zapnuté majáky a taktiež prednosť v jazde, takže mohli ísť do kruhového objazdu v protismere.

Podľa polície sa škoda šplhá až do výšky 9-tisíc eur, na ktoré sa bude musieť vyzbierať nikto iný ako daňový poplatník.

Polícia ešte nevie, kto presne je za zrážku zodpovedný. "Dopravná nehoda dvoch služobných motorových vozidiel z piatkovej noci je momentálne v štádiu objasňovania, preto nie je možné v súčastnosti poskytnúť informáciu kto z vodičov zavinil uvedenú dopravnú nehodu," povedala krajská hovorkyňa polície Elena Antalová.

Policajti sa zrazili v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Jeden vinník je však jasný. Je ním telefonujúci, ktorý ohrozil zasahujúcich policajtov. Neznámy vtipálek svojim telefonátom vytočil policajtov, ktorí urýchlene ponáhlali na miesto činu.

Až neskôr sa ukázalo, že to bol iba žart, za ktorý bude v budúcnosti niekto zodpovedný. "V prípade zneužívania linky tiesňového volania na číslo 158 trestnoprávna zodpovednosť by sa mohla vyvodiť v prípadoch šírenia poplašnej správy. V takýchto prípadoch volajúci svojím telefonátom môže nepriamo ohroziť život a zdravie príslušníkom PZ ale i ostatných členom záchranných zložiek podieľajúcich sa na zásahu," dodala Antalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu