Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neznámy šialenec zdemoloval v Piešťanoch desiatky áut: Prepichol pneumatiky aj invalidovi!

Majitelom zostali len oči pre plač
Majitelom zostali len oči pre plač (Zdroj: pnky.sk)

PIEŠTANY - Obyvatelia mestskej štvrti Adam Trajan sa prebudili do strašného sobotného rána. Nešťastní majitelia áut na ulici Mateja Bela museli pneumatiky prezúvať nie kvôli zime, ale kvôli vandalom, ktorí im prepichli gumy. Nahnevaní vodiči sa hneď z rána nestačili čudovať, čo sa to v noci stalo. Na niektorých autách boli prepichnuté pneumatiky dokonca niekoľkokrát.

Dokopy mohlo byť poškodených až 44 áut. Informoval o tom portál pnky.sk. Jedno auto malo podľa regionálneho portálu patriť aj invalidovi, ktorému museli pomáhať s výmenou susedia. Všetci sú z toho rozčarovaní.

 

Všetkým poškodeným poriadne vrela krv v žilách, keď sa dostali ku svojim vozidlám. "Čo mám k tomu povedať? Ruky by som mu dolámal," povedal pre portál pnky.sk jeden z majiteľov vozidla.

 

"Neviem, kde sú policajti. Sused im volal a povedali mu, aby im poškodené koleso priviezol, ale nakoniec povedali, že prídu. Nie je to len o prepichnutých gumách, autá sa tu kradnú pravidelne," sťažoval sa ďalší nespokojný majiteľ.

Páchateľa sa zatiaľ nepodarilo identifikovať. Ten si vybral všetky autá zaparkované na jednej strane vozovky. Obyvatelia zvažujú aj kamerový systém ako ochranu proti výtržníkom. Po tomto incidente budú majitelia poškodených áut musieť škody uhrádzať so škrípajúcimi zubami.

 

Celková škoda sa šplhá až do výšky 3-tisíc eur. Neznámemu páchateľovi hrozia až tri roky väzenia, povedala hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová.

"Polícia po nahlásení udalosti ihneď posilnila výkon hliadkovej služby a začala pátranie po páchateľovi. Skutok vyšetrujeme ako poškodzovanie cudzej veci a vzhľadom na to, že poškodených je viacero osôb, posilnili sme aj vyšetrovací tím, aby sme jednotlivé úkony urýchlili. Polícia žiada svedkov, ktorí udalosť videli, aby sa prihlásili buď na piešťanskom obvodnom oddelení, alebo aj prostredníctvom linky 158," povedala Kredatusová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu