Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

EXKLUZÍVNE Kotleba odtajnil platy svojich známych: Z tých súm padnete na zadok?!

Marian Kotleba sa na úrade obklopuje svojimi ľuďmi Zobraziť galériu (5)
Marian Kotleba sa na úrade obklopuje svojimi ľuďmi (Zdroj: TASR, SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Marian Kotleba po nástupe na stoličku banskobystrického župana okamžite vymenil svojich najbližších spolupracovníkov. Najprv hlásil audit a verejné kontroly, z ktorých by vyvodil výsledky. Teraz má pri sebe na Úrade Banskobystrického kraja známe tváre, ktoré ho sprevádzajú počas jeho politickej kariéry. Zistili sme, o koľko si prilepšia z vreciek daňových poplatníkov traja blízki spolupracovníci Mariana Kotlebu.

Požiadali sme Úrad, aby zverejnil platy blízkych Kotlebových spolupracovníkov Jany Štrangfeldovej, Martina Beluského a Miroslava Beličku. Z Banskej Bystrice nám prišla nasledujúca odpoveď:

Jana Štrangfeldová: Vedúca kancelárie župana - 2 200,- € (ktorá bude úmerne krátená pracovnému úväzku 50%)

EXKLUZÍVNE Kotleba odtajnil platy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TOPky, SITA)

Martin Beluský: Vedúci Úradu BBSK - 2 225,- €

EXKLUZÍVNE Kotleba odtajnil platy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Miroslav Belička: Vedúci Oddelenia pre styk s verejnosťou a protokolu - 1 125,- €

EXKLUZÍVNE Kotleba odtajnil platy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, Topky)

Novou vedúcou kancelárie župana je Jana Štrangfeldová. Pôsobí aj ako odborná asistentka na Univerzite Mateja Bela a venovať sa má okruhom tém o zdravotníckej ekonomike. U Kotlebu si teraz prilepší najmenej o vyše tisíc eur.

Ďalšími dvomi novými spolupracovníkmi na Úrade Banskobystrického kraja sú Martin Beluský a Miroslav Belička. Obidvaja sú dlhoročnými známymi Mariana Kotlebu. Beluský má podľa domovskej stránky pôsobiť ako predseda ĽSNS. Okrem toho by si mal robiť aj doktorandský titul. Teraz je vedúcim Úradu BBSK v Banskej Bystrici, kde si prilepší o vyše 2-tisíc eur mesačne.

Na svoje si prídu aj Beluský s Beličkom
Zobraziť galériu (5)
Na svoje si prídu aj Beluský s Beličkom  (Zdroj: TASR, SITA)

Miroslava Beličku netreba bližšie predstavovať. Podnikateľ, ktorý stojí za Kotlebom je známy z viacerých verejných akcií, kde stojí vždy po boku kontroverzného župana. Koncom minulého roka mu zhorel Hummer, ktorý niekto podpálil. Pri svojich podnikateľských aktivitách si ako šéf Oddelenia pre styk s verejnosťou a protokolu pripíše za mesiac na účet vyše tisíc eur.

Zdá sa, že Marian Kotleba nezabúda na svojich známych. Na banskobystrickom úrade si spomínaní pracovníci zarobia na slovenské pomery nadpriemerné peniaze. Na porovnanie, plat poslanca Národnej rady je zhruba 3 a pol tisíca eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu