Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V minulom roku spáchali samovraždu traja väzni a 34 sa o ňu pokúsilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za celý minulý rok spáchali samovraždu v slovenských ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a v ústavoch na výkon väzby traja väzni.

Ďalších 34 väzňov sa o samovraždu pokúsilo. Samovraždu spáchali väzni v ústavoch v Ilave, Šaci a Žiline. Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v roku 2013 zaznamenal aj osem úmrtí väzňov. Dnes o tom informoval riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

Naposledy vo väznici v Sabinove na Nový rok krátko po 4. hodine ráno našli obeseného väzňa Jána Ch., ktorý si odpykával trest za pokus o vraždu. Na slobodu mal byť prepustený v roku 2019. Prípad vyšetrujú kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Ján Ch. bol z Popradu a pred niekoľkými rokmi sa pokúsil zavraždiť manželku. "Bola na liečení. Keď sa vrátila, tak ju v byte popichal. Zo zranení sa vystrábila. Aj nedávno som ju stretla v meste. Smutný začiatok roka...," povedala pani z dediny pri Poprade, odkiaľ nebohý Ján pochádzal.

V druhej polovici decembra minulého roku sa vo výkone väzby nachádzalo 1263 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8658 odsúdených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu