Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Spokojný Kažimír: V lotérii je registrovaných už vyše 36 miliónov bločkov

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Úspešnosť Národnej bločkovej lotérie (NBL) dokazuje aj fakt, že ľudia v nej doteraz zaregistrovali viac ako 36 miliónov bločkov. Informoval o tom v stredu (18. 12.) po rokovaní vlády SR jej podpredseda a minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

"Som spokojný, bločková lotéria prekvapila nás, prekvapila ľudí, je o ňu teda záujem. K dnešnému dňu (18. 12.) je to niečo cez 36 miliónov registrovaných bločkov. Do Štedrého dňa to možno bude 40 miliónov bločkov," spresnil šéf rezortu financií.

"Mám dobrú správu, spoločnosť Tipos sa rozhodla pre občanov Slovenska urobiť ďalšie prekvapenie - žrebovanie dňa 23. decembra, teda deň pred Vianocami, bude iné ako obvykle, pretože víťaz dostane nie 10.000 eur, ale 30.000 eur. Chcel by som sa preto pridať k Tiposu a vyzvať ľudí, aby sa registrovali, a hlavne, aby si kontrolovali bločky z nákupov na vianočných trhoch," zdôraznil.

Pokles záujmu o bločkovú lotériu Kažimír nevníma. "Stúpa počet registrovaných hráčov. Dnes je to už cez 400.000 ľudí, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na bločkovej lotérii," dodal. Upozornil však, že bločková lotéria nie je cieľom, ale prostriedkom k vyššej daňovej disciplíne a lepšiemu výberu daní, pretože podľa neho "každý hráč lotérie je de facto daňovým kontrolórom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu