Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Najväčší "škandál" v školstve: Prváci sa učia mať dvoch oteckov, zúria rodičia aj cirkev!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Šlabikár, v ktorom sa objavil text o chlapcovi, ktorý žije sám s mamou, pričom tá si vezme za manžela suseda, nie je celý zlý, vyskytla sa v ňom jedna vážna chyba.

Počas parlamentnej Hodiny otázok to dnes vyhlásil minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD). Na šlabikár sa ho pýtal poslanec NR SR Richard Vašečka (OĽaNO), ktorý chcel vedieť, ako bude Čaplovičov rezort postupovať po námietkach rodičov.

"Ministerstvo prijalo v týchto dňoch niekoľko podnetov. Hodláme to promptne preveriť a dal som pokyn zvolať pracovné stretnutie autorov učebnice, pedagogickej a odbornej verejnosti," vysvetlil minister s tým, že o danom texte bude dnes hovoriť aj s vysokými predstaviteľmi cirkvi. "Proces schvaľovania učebníc prebieha podľa schválených noriem, do ktorých som ja nezasahoval. Odborné posudzovania novej učebnice zabezpečuje Štátny pedagogický ústav a recenzenti menovaní ministrom školstva z registra recenzentov," povedal Čaplovič, podľa ktorého je takto nastavený proces istou garanciou kvality. Výber autorov je zase v kompetencii jednotlivých vydavateľstiev. "Ak sa stala chyba, budeme ju môcť analyzovať, a potom budete informovaní o prijatých postupoch," dodal.

Podľa medializovaných informácií sa v šlabikári objavil takýto článok na precvičenie písmena "ž": "Volám sa Žigmund a moja mama Žofia. Má krásne vlasy. Sú čierne ako žúžoľ. S mamičkou žijeme sami dvaja. Ocko si ma bráva cez víkend. Mamičke býva smutno. Žijeme na prízemí. Nad nami býva ujo Žubajík. Občas pomáha mamičke s vodou alebo žiarovkou a elektrinou. Pred pol rokom požiadal ujo Žubajík mamičku o ruku. Najprv bola prekvapená. Potom sa potešila. Už to pre mňa od zajtra nebude len ujo Žubajík, ale druhý ocko. Zajtra sa ožení s mojou mamičkou. Teraz budem mať ocka aj cez víkend, aj cez týždeň."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu