Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hazard mladíka na Audi: Zabil brata aj skúseného pretekára, ktorý nedokázal zabrániť tragédii!

Pretekár Dušan neprežil zrážku s Audi Zobraziť galériu (7)
Pretekár Dušan neprežil zrážku s Audi (Zdroj: FB, Polícia)

DOMANIŽA - Dve rodiny prišli o najbližších. Životy bývalého motokrosového pretekára Dušana Kociána (†60) a 20-ročného mladíka v nedeľu vyhasli pri čelnej zrážke neďaleko Domaniže (okres Považská Bystrica), ktorú zrejme zapríčinil mladý šofér (29) Audi. Ten prešiel do protismeru v takej rýchlosti, že sa mu nestihol vyhnúť ani skúsený jazdec Dušan a obe autá po náraze odhodilo do priekopy.

Dušan sa v nedeľu popoludní vracal spolu s manželkou z rodinnej oslavy 80-tky z Domaniže. Pár desiatok metrov za obcou im však cestu skrížilo Audi, za ktorého volantom sedel mladý vodič Jozef a na rovnej ceste údajne poriadne šliapol na plyn. Skúsený pretekár šoférujúci Peugeot sa už zrážke vyhnúť nestihol. "Vodič audi pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti nezvládol zákrutu a prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim peugeotom," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Hazard mladíka na Audi:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Silný náraz obe autá odhodil do priekopy a úplne zdemoloval. Aby sa záchranári mohli dostať k zraneným, museli ich hasiči najprv z vrakov vystrihnúť. "Zasahujúci príslušníci HaZZ pomocou hydraulického náradia vyslobodili dve zakliesnené osoby z havarovaných automobilov," uviedol hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. Bývalému pretekárovi Dušanovi z Prečína však už nebolo pomoci, bol mŕtvy na mieste. Jazdeniu venoval všetok svoj voľný čas a v motokrose úspešne reprezentoval Považskú Bystricu. Nikoho z blízkych by ani len nenapadlo, že o život príde práve za volantom.

Dušan v časoch, keď bol aktívnym pretekárom.
Zobraziť galériu (7)
Dušan v časoch, keď bol aktívnym pretekárom.  (Zdroj: FB)

Ničivú zrážku neprežil ani spolujazdec v Audi, mladší brat šoféra Jozefa, ktorý bol tiež na mieste mŕtvy. Jozef naopak vyviazol z nehody najlepšie. Zo zdemolovaného vraku podľa informácií Tv JOJ vyšiel po vlastných. Horšie je na tom Dušanova manželka Anna a ďalšia spolujazdkyňa z Audi. "Pri nehode došlo k  zraneniu 29-ročného vodiča Audi, s predpokladanou dobou liečenia  šesť týždňov. Taktiež došlo  aj k zraneniu jeho 27-ročnej spolujazdkyne, ktorá sedela vzadu a ktorej zranenia si vyžiadajú  dvojmesačnú dobu liečenia. 57-ročná manželka vodiča z Peugeota utrpela pri dopravnej nehode ťažké zranenia s trojmesačnou dobou práceneschopnosti," dodala Antalová.

Podľa doterajšieho vyšetrovania došlo k zrážke vinou mladého vodiča Audi, voči ktorému už vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Hazard mladíka na Audi:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu